(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Jahodový moučník za studena
Potřebné ingredience
balíček piškotů, jahody, 1 smetanu ke šlehání, 1 kys. smetanu, trocha mouč. cukru
Postup přípravy
Smetanu ušleháme a na závěr přidáme kys. smetanu a trochu cukru ( dávám jen malinko, aby zůstalo chuť nakyslá), do formy dáme na dno piškoty, pak ušleh. smetanu, na to dáme jahody, pak zase smet., piškoty, jahody, na závěr končim smetanou, dáme do lednice ztuhnout nejlépe do druhého dne, aby zvláčněly piškoty.
nakonec se mně povedlo i sundat poklop:)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Leňula*B
(upraveno)
5. 7. 2007, 9:24
já dával pravou italskou smetanu a povedl se dortík, a manžel s e jen olizoval a ty piškoty jsou kakaové? at žije Tupperware
Brambořice
(upraveno)
9. 7. 2007, 22:20
@Leňula*B
Leni, piškoty josu obyč od Opavia Jsem ráda, že jste si pochutnali
3kočičáci
(upraveno)
12. 6. 2007, 9:16
Kačko, dortík chutnal skvěle, ikdyž s emi nepodařilo ho mít v tuhé formě ))) Šlehačku jsme vyšlehala a po přidání zakysané smetany to zřídlo, chjo
Brambořice
(upraveno)
12. 6. 2007, 13:18
@3kočičáci
Hani, jsem ráda, že chutnal Já jsem se taky bála, aby mně to nezřídlo po té kysance, ale naštěstí ne (dávala jsem 30% smetanu a 18% kysanku), snad už se příště zadaří, i když určitě to nebylo na závadu