(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
VÝBORNÉ ŠKVARKOVÉ LOUPÁČKY
Potřebné ingredience
1 kg polohr. mouky
25 dkg nelisovaných škvarků
2,5 dkg soli (2 vrchovaté lžičky)
1/8 l tekutého sádla (14 lžic)
2 žloutky
1/4 l mléka
1/2 dcl sádla + 1 vejce + hrubá sůl + popř. kmín na posyp
Postup přípravy
V míse rozetřeme droždí, 3 lžíce mléka, trochu cukru a 1 lžíci mouky na řídké těsto a necháme vykynout ve kvásek. Když vykyne, přidáme mouku, sůl, mléko se žloutky, vlažné sádlo a promísíme tak, až vznikne hladké těsto, které se nelepí. Přidáme škvarky a promíchané necháme kynout. Z těsta připravíme 6 bochánků, rozválíme na kulatou placku a tu rozdělíme na trojúhelníky. Potřeme sádlem, od širšího okraje zabalíme a upravíme na rohlíček. Připravené rohlíčky dáme na plech a necháme dokynout. Potřeme vejcem, posypeme kmínem a hrubou solí. Pečeme do zlatova. Můžeme i vykrájet placky.
suroviny
připravený kvásek
vykynutý kvásek
upečeno
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
4. 11. 2014, 11:53
vypadají lákavě
Ilonáček
(upraveno)
25. 9. 2009, 12:43