(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
maďarský guláš - tv prima
Potřebné ingredience
vepřové maso, sůl, majoránka, cibule, paprika mletá, kečup
Postup přípravy
Maďarský guláš
500 g vepřového masa (plecko, krkovička), olej (nebo slanina či sádlo), 2 větší cibule, 1/2 lžičky mleté pálivé papriky (1-2 čerstvé papriky, velmi mírně pálivé), 2 lžíce kečupu (či 2 rajčata), 1 lžička mleté sladké papriky, sůl, 1 stroužek česneku, 1/2 lžičky drceného kmínu, špetička majoránky, 2 lžíce hladké mouky.
Jak na to:
Na rozpáleném tuku (rozpuštěné slanině) osmahneme na kostky nakrájené maso (asi 2 minuty). Teprve potom přidáme na drobno pokrájenou cibuli, mleté papriky (nebo na proužky nakrájené čerstvé papriky), kečup (případně oloupaná rajčata), rozetřený česnek, kmín, majoránku.
Minutu vše na větším plameni podusíme, podlijeme trochou vody, zasypeme hladkou moukou a necháme za stálého míchání zasmahnout. Mícháme a postupně zaléváme vývarem - vodou s 1/2 kostky masoxu.
Vše děláme v papiňáku, dusíme 40 minut. Dosolíme a dochutíme, aby měl guláš příjemnou ostřejší chuť.
Příloha:
houskový i bramborový knedlík, vařené brambory, krupicové noky
500 g vepřového masa (plecko, krkovička), olej (nebo slanina či sádlo), 2 větší cibule, 1/2 lžičky mleté pálivé papriky (1-2 čerstvé papriky, velmi mírně pálivé), 2 lžíce kečupu (či 2 rajčata), 1 lžička mleté sladké papriky, sůl, 1 stroužek česneku, 1/2 lžičky drceného kmínu, špetička majoránky, 2 lžíce hladké mouky.
Jak na to:
Na rozpáleném tuku (rozpuštěné slanině) osmahneme na kostky nakrájené maso (asi 2 minuty). Teprve potom přidáme na drobno pokrájenou cibuli, mleté papriky (nebo na proužky nakrájené čerstvé papriky), kečup (případně oloupaná rajčata), rozetřený česnek, kmín, majoránku.
Minutu vše na větším plameni podusíme, podlijeme trochou vody, zasypeme hladkou moukou a necháme za stálého míchání zasmahnout. Mícháme a postupně zaléváme vývarem - vodou s 1/2 kostky masoxu.
Vše děláme v papiňáku, dusíme 40 minut. Dosolíme a dochutíme, aby měl guláš příjemnou ostřejší chuť.
Příloha:
houskový i bramborový knedlík, vařené brambory, krupicové noky
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé