(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Domácí Rohlíky
Potřebné ingredience
3 hrnky polohrubé mouky (1/4 litru ) 1 žloutek 1 hrnek mléka ( 1/4 litru )
25 g čerstvých kvasnic 1 čajová lžička pískového cukru špetka soli
2 pol.lžíce másla hladká mouka na posypání válu tuk na vymazání plechu
Postup přípravy
1 vejce na potřeni sůl a kmín na posypání rohlíků
Z kvasnic, poloviny vlažného mléka, cukru a 1 lžíce mouky připravíme kvásek. K osolené mouce přidáme žloutek, vykynuty kvásek, zbyle mléko a vlahé rozpuštěné máslo.Vypracujeme tužší těsto a zpracováváme je tak dlouho, až se na povrchu tvoři puchýře. Těsto necháme vykynout. Z vykynutého těsta vyválíme na pomoučeném vále obdélník silný asi 5 mm.Rozdělíme jej na trojúhelníky a ty srolujeme vždy od širší strany ke špičce. Rohliky můžeme ohnout do tvaru podkovy. Klademe je na tukem vymazaný plech a necháme je ještě chvilku vykynout..Pak je potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubší solí a kmínem ( nebo makem ).Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut.
Křehké ,výborné..-)
Z kvasnic, poloviny vlažného mléka, cukru a 1 lžíce mouky připravíme kvásek. K osolené mouce přidáme žloutek, vykynuty kvásek, zbyle mléko a vlahé rozpuštěné máslo.Vypracujeme tužší těsto a zpracováváme je tak dlouho, až se na povrchu tvoři puchýře. Těsto necháme vykynout. Z vykynutého těsta vyválíme na pomoučeném vále obdélník silný asi 5 mm.Rozdělíme jej na trojúhelníky a ty srolujeme vždy od širší strany ke špičce. Rohliky můžeme ohnout do tvaru podkovy. Klademe je na tukem vymazaný plech a necháme je ještě chvilku vykynout..Pak je potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubší solí a kmínem ( nebo makem ).Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut.
Křehké ,výborné..-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé