Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Buchta KOFILA

0.0
Buchta KOFILA

Potřebné ingredience

100 g čokoláda Kofila
120 g hladká mouka
2 větší vejce
1 kávová lžička kakaa
2 vanilkové cukry
3 polévkové lžíce (lehce vrchovaté) cukr krystal
1 prášku do pečiva
2 lžíce vaječného koňaku
1 žloutek
1 másla
40 g ztuženého tuku

Postup přípravy

Nejprve si připravíme korpus. 2 vejce, 1 vanilkový cukr a cukr krystal našleháme do pěny. Mezitím nastrouháme 3 čtverečky Kofily a smícháme je s hladkou moukou, práškem do pečiva a kakaem. Vzniklou směs opatrně vmícháme do našlehaných vajíček. Hmotu vykydneme (neteče, ale taky nedrží pohromadě) na plech vyložený pečícím papírem nebo alobalem a rozetřeme jako na roládu (tedy do rovnoměrné vrstvy o něco tenčí než půl centimetru). Pečeme prudce v předem rozehřáté troubě při 220°C maximálně 15 minut ale spíše méně. Z upečeného vlažného korpusu sloupneme papír a rozkrojíme jej na tři stejně široké pláty. Necháme zcela vychladnout.
Poté se vrhneme na krém. 1 žloutek, 1 vanilkový cukr a vaječný koňak mícháme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Přidáme máslo a vyšleháme lehký krém, do kterého zašleháme tři nastrouhané čtverečky Kofily. Polovinou krému potřeme jeden plát, položíme na něj druhý, který potřeme zbytkem krému a překryjeme třetím plátem. Dáme ztuhnout do ledničky, ještě lépe do mrazáku, jen než uděláme polevu. Poleva je to nejjednodušší. Ve vodní lázni rozpustíme zbytek čokolády Kofila společně s 40 g ztuženého tuku. Vzniklou polevou polijeme řezy.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

SILVIK1 13. 12. 2009, 8:57
(jezisek) (Y) (Y) (Y) (Y)
Hnědovláska 24. 9. 2009, 11:11
To může být dobrota (zajic) Už si píšu recept ;-)
Ilonáček 24. 9. 2009, 11:06
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie