(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Buchta PRIBINÁČEK
Potřebné ingredience
4 vejce, 200 g cukru, 150 g polohrubé mouky, 40 g kakaa, 1 vanilkový cukr, 1/2 prášku do pečiva, 100 g oleje, 100 g vody, 80 g ořechů
Krém: 1 tvaroh, 1 šlehačka, 1 ztužovač, cukr, trocha mléka, okraje buchty
Postup přípravy
Ušleháme 4 vejce s cukrem, postupně na střídačku opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem, ořechy, prášek do pečiva a olej s vodou. Pečeme při 150 °C na vymaštěném a moukou vysypaném plechu. Po upečení necháme zchladnout. Potom ořežeme okraje buchty, které použijeme do krému.
Na krém ušleháme šlehačku se ztužovačem. Rozmícháme tvaroh s troškou mléka a pomalu vmícháme ušlehanou šlehačku. Nakonec ještě vmícháme drobky. Celou buchtu prokápeme rumem, lehce natřeme marmeládou a úhledně rozetřeme krém.
Kdo chce, může polít čokoládou. Necháme chvíli ztuhnout a nákrájíme na řezy nebo můžeme také na trojúhelníčky
Na krém ušleháme šlehačku se ztužovačem. Rozmícháme tvaroh s troškou mléka a pomalu vmícháme ušlehanou šlehačku. Nakonec ještě vmícháme drobky. Celou buchtu prokápeme rumem, lehce natřeme marmeládou a úhledně rozetřeme krém.
Kdo chce, může polít čokoládou. Necháme chvíli ztuhnout a nákrájíme na řezy nebo můžeme také na trojúhelníčky
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
24. 9. 2009, 10:57