TIRAMISU z pomerančů
Potřebné ingredience
2 mandarínkové kompoty (cca 300 ml)
• 125 ml šlehačky
• 250 g sýru Mascarpone
• 250 g tvarohu
• 80 g cukru
• 3 lžíce pomerančového likéru
• 200 – 250 ml pomerančové šťávy (může být i 100% pomerančový džus)
• 1 balíček dlouhých piškotů
• kakao
• plátky pomerančů na ozdobu
Postup přípravy
Kompotové mandarínky přecedíme a necháme odkapat. Šlehačku vyšleháme dotuha. Mascarpone a tvaroh utřeme do hladka s cukrem. Přidáme 3 lžíce pomerančového likéru. Do tvarohového krému opatrně přimícháme šlehačku a 100 ml pomerančové šťávy.
Dno formy rovnoměrně vyložíme piškoty, které pokapeme pomerančovou šťávou. Na ně pokládáme odkapané mandarínky a potřeme je polovinou tvarohového krému.
Pokračujeme mandarínkovou vrstvou, na ni pokládáme piškoty, které opět pokapeme pomerančovou šťávou. Na piškotovou vrstvu natřeme zbytek krému, povrch uhladíme. Zákusek necháme přes noc ztuhnout v ledničce.
Před podáváním zákusek poprášíme kakaem
Dno formy rovnoměrně vyložíme piškoty, které pokapeme pomerančovou šťávou. Na ně pokládáme odkapané mandarínky a potřeme je polovinou tvarohového krému.
Pokračujeme mandarínkovou vrstvou, na ni pokládáme piškoty, které opět pokapeme pomerančovou šťávou. Na piškotovou vrstvu natřeme zbytek krému, povrch uhladíme. Zákusek necháme přes noc ztuhnout v ledničce.
Před podáváním zákusek poprášíme kakaem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
23. 9. 2009, 21:04