Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Domácí jitrnice

0.0
Domácí jitrnice

Potřebné ingredience

1,5kg masa z hlavy, bůčku a laloku, 0,9kg plic, sleziny a jater, 0,25 kg jater, 65 dkg soli 0,5 polévkové lžíce mletého pepře, nového koření, majoránky, 1/4 kávové lžičky mletého zázvoru, 4 velké oloupané stroužky česneku, cca 2l vývaru, 15 m střev

Postup přípravy

maso uvaříme, já vařím zvlášť i vnitřnosti - někdo ne. Kolébkou maso rozmělníme, smícháme s rozmělněnými vnitřnostmi, přidáme koření, utřený česnek. Dobře propraná a očištěná střívka nastříháme na cca 25 cm dlouhé kousky a plníme touto masovou směsí.
Osobně nedávám žádnou žemlovou buchtu na zjemnění...na jedné straně si ulehčím práci zauzlováním střívka, naplněnou jitrnici zašpejluji.
Ve zbytku vývaru jitrnice zahřejeme v teplotě 85 - 90°po dobu asi 10 minut - jakmile jitrnice vyplavou na hladinu, jsou hotové. Nesmí se vařit - popraskaly by...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

pavcca1 8. 11. 2009, 21:30
Vypadají krásně,ale tolik soli?To snad musí být chyba ani o zabíjačce když se dělá jitrnic daleko víc tam tolik soli nedáváme.
Snezenkakyticka 8. 11. 2009, 22:01
@pavcca1 Pájo, není... :-)
calexaci 8. 11. 2009, 21:00
|:o) |:o) |:o) jéé konečně něco normálního . |:o) |:o) |:o) Já je sem na MMB chtěla dát taky . (Y) (Y) (Y).Tak příští rok at to není dvakráát :-) :-) :-) :-)
Snezenkakyticka 24. 9. 2009, 6:23
zdeni, sůl je správně :-)) na 2,65 kg masa 65 deka soli není tak moc..., někdo přidává daleko víc...cibulka se sem taky nedává... mám dojem, že ta patří do taliánů, ne? :-))ale proti gustu žádný dešputát... (H)
Rejža 23. 9. 2009, 20:57
(pl)jitrničky se zelím a s bramborem (zajic)
NKA 23. 9. 2009, 20:46
Lenka,takéto som nejedla,tu sa dáva uvarená ryža,mäso melieme uvarene.Mňa to čaká o týždeň,bude zabíjačka,abysom chystala (cinky),a potom si dáme aj (B). (L)
aero-orion 23. 9. 2009, 20:50
@NKA A cibulka mi tam chybí.. u nás se dávají kroupy mnam. (L) (F) (F) (F)
Marcela 1980 23. 9. 2009, 22:55
@aero-orion u nas se davaji kroupy jen do jelit (s krvi)
aero-orion 23. 9. 2009, 20:45
Leni ta sůl... mi tam nějak nejede.Nespletla jste se???To budou slanečci né jitrnice??? ;-) ;-) ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie