(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Rychlá svíčková
Potřebné ingredience
2 - 3 kuřecí prsa
olej
1 cibule
kořenová zelenina (může být i sáček mražené pod svíčkovou)
nové koření, celý pepř, sůl, bobkový list
smetana
citronová šťáva, worcester
trochu mléka (asi 1 dl)
1 lžíce hladké mouky
Postup přípravy
Na oleji zpěním nakrájenou cibuli, pak přidám na menší kousky nakrájenou kořenovou zeleninu (nebo sáček - 350 g mražené zeleniny pod svíčkovou), několik kuliček nového koření, pepře a 2 - 3 bobkové listy, lehce osolím. Krátce bez přidání vody orestovávám. Mezitím si na oleji v pánvi zprudka opeču osolená kuřecí prsa tak, aby se maso "zatáhlo" a podrželo si svou šťávu. Poté je přendám k zelenině, zaliji vodou, aby maso i zelenina bylo zakryté, ale aby se nevařilo, spíš dusilo a podle potřeby vodu doplníme.
Když je maso měkké, vyjmu je a nechám v teple, z udušené zeleniny vyjmu kuličky koření, pepře a bobkové listy a zeleninu přepasíruji nebo rozmixuji, směs dám znovu vařit..
V mléce rozkvedlanou hladkou mouku vliji do vařící směsi, přidám smetanu a krátce povařím, dochutím solí, worcesterem a po odstavení z ohně i pár kapek citronové šťávy. Do hotové omáčky vrátím kuřecí prsíčka.
Je to rychlé a moc dobré .-)
Když je maso měkké, vyjmu je a nechám v teple, z udušené zeleniny vyjmu kuličky koření, pepře a bobkové listy a zeleninu přepasíruji nebo rozmixuji, směs dám znovu vařit..
V mléce rozkvedlanou hladkou mouku vliji do vařící směsi, přidám smetanu a krátce povařím, dochutím solí, worcesterem a po odstavení z ohně i pár kapek citronové šťávy. Do hotové omáčky vrátím kuřecí prsíčka.
Je to rychlé a moc dobré .-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé