(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Snídaňová ovesná kaše
Potřebné ingredience
2 naběračky (žufánky) Ovesných vloček,
kousek celé skořice,
mletá skořice
kousek jablka (odkrojek),
2 hřebíčky (Jarku myslím tím koření),
2 lžičky medu,
voda
(kdo má rád tak i rozinky)
Postup přípravy
Berte to jako recept od chlapa :
1. Nalejeme vodu do kastrůlku a postupně do ní dáme kousek skořice, hřebíček a slupky zbavený (oloupaný) kousek jablka (nakrájený na malé kousky).
2. Přivedeme k varu a nasypeme vločky (my jsme selektovali ze všech ty z diskintu LI..). Tady je uváděno přiměřené množství na jednu osobu. (Ale už vidím jak si Jarek bere polévkovou naběračku - 0,25 l a myslí, že zvládne posnídat porci ze dvou naběraček.)
3. Za stálého míchání nám vločky zhoustnou a my si do nich přidáme dvě lžičky medu, aby to bylo i zdravé.
4. Skořici a hřebíček můžete separovat, ale já je s chutí sním, protože určitě neuškodí, ba co víc je znám jejich pozitivní účinek.
5. Nadělím na talíře a posype si každý dle libosti skořicí. Dcera nejprve upřednostňovala kakao, ale už také přešla na skořici.
6. Kdo se nebojí kalorií, ten si to může polít trochou smetany, je to zajímavé.
Takže - DOBROU CHUŤ
http://www.jamalrone.estranky.cz/clanky/recepty/Kase
1. Nalejeme vodu do kastrůlku a postupně do ní dáme kousek skořice, hřebíček a slupky zbavený (oloupaný) kousek jablka (nakrájený na malé kousky).
2. Přivedeme k varu a nasypeme vločky (my jsme selektovali ze všech ty z diskintu LI..). Tady je uváděno přiměřené množství na jednu osobu. (Ale už vidím jak si Jarek bere polévkovou naběračku - 0,25 l a myslí, že zvládne posnídat porci ze dvou naběraček.)
3. Za stálého míchání nám vločky zhoustnou a my si do nich přidáme dvě lžičky medu, aby to bylo i zdravé.
4. Skořici a hřebíček můžete separovat, ale já je s chutí sním, protože určitě neuškodí, ba co víc je znám jejich pozitivní účinek.
5. Nadělím na talíře a posype si každý dle libosti skořicí. Dcera nejprve upřednostňovala kakao, ale už také přešla na skořici.
6. Kdo se nebojí kalorií, ten si to může polít trochou smetany, je to zajímavé.
Takže - DOBROU CHUŤ
http://www.jamalrone.estranky.cz/clanky/recepty/Kase
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé