(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Indiánky
Potřebné ingredience
Na 1 bílek patří 10 dkg moučkového cukru.Dětské piškoty a čokoládová poleva.
Postup přípravy
Bílky s cukrem ušlehat v tuhý sníh a ten pak šlehat ještě ve vodní lázni,až je pořádně hustý.Stříkat zdobičkou na piškoty a vychladlé namáčet v čokoládové polevě.U nás je dělám hned z pěti bílků a jsou pryč jako první .
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
tyleka
(upraveno)
16. 10. 2009, 21:15
Prosím o návod na čokoládovou polevu a postup při namáčení. Indiánek se drží za piškot a sněhem strčí do polevy? Protože jsem to nikdy nedělala, tak si myslím, že sníh z piškotu steče, potom se ve vlažné polevě rozteče, popř. do hustší polevy to ani nepůjde namočit.
Pekyska
(upraveno)
5. 10. 2009, 14:13
To vypadá báječně
Človinda
(upraveno)
25. 9. 2009, 14:14
Ahoj! a to tu marmeládu dáte do bílků při šlehání nebo až po ušlehání ve vodní lázni? Nikdy jsem indiánky nedělala, tak nevím.
Janča 76
(upraveno)
29. 9. 2009, 10:55
@Človinda
Gabčo já s marmeládou taky ještě ne a myslím,že snad nic nezkazím,když ji tam přidám až po zhoustnutí ve vodní lázni.
Človinda
(upraveno)
30. 9. 2009, 14:54
@Janča 76
Janii, když jsem nad tím přemýšlela, tak asi po ušlehání to bude nejlepší. ale zase se bojím, jestli to marmeládou nezřídne.
Janča 76
(upraveno)
1. 10. 2009, 8:26
@Človinda
Na to jsem taky zvědavá,ale za pokus to stojí.
Hnědovláska
(upraveno)
24. 9. 2009, 11:34
Že bych indiánky vyzkoušela Jen jsem se chtěla zeptat, můžu bílky s cukrem ušlehat hned ve vodní lázni? Děkuji za odpověd a hezký barevný podzim
Janča 76
(upraveno)
25. 9. 2009, 11:15
@Hnědovláska
Jani to nevím.Nejsem zas takový expert Takhle mě je učila manželova mamka a vždy nejdřív ušlehám sladký sníh a až pak s ním do vodní lázně.
Ilonáček
(upraveno)
21. 9. 2009, 22:28
přidávám ještě marmeládu do sněhu
Janča 76
(upraveno)
22. 9. 2009, 13:41
@Ilonáček
Ilonko to je dobrý nápad.Jakou dáváte?
itinka007
(upraveno)
23. 9. 2009, 12:18
@Janča 76
ty indianky jsou dobré i z meruňkovou marmeládou, dělali jsme je v cukrárně..
Janča 76
(upraveno)
25. 9. 2009, 11:16
@itinka007
Lucko díky za tip.Tak budeme mít letos vánoční indiánky asi vícebarevné
Ilonáček
(upraveno)
22. 9. 2009, 17:50
@Janča 76
Dávám rybízovou, pěna je potom jemně růžová a mírně kyselkavá ,ne tak moc sladká a nápad to není můj, ale v kupovaných indiáncích je právě tahle růžová náplň a tak se po nich opičím a dělám také tak
Janča 76
(upraveno)
23. 9. 2009, 11:44
@Ilonáček
Už si to píšu k receptu a letošní vánoční indiánci budou růžoví )
Ilonáček
(upraveno)
23. 9. 2009, 21:16
@Janča 76
Nevím jak u Vás, ale já je znám z cukráren jenom růžové, proto ta marmeláda do sněhu.
Janča 76
(upraveno)
29. 9. 2009, 10:56
@Ilonáček
Ilonko já dělala vždy jen bílé a netušila jsem,že se dá sníh obarvit jednoduše marmeládou