(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
LEHKÝ PIŠKOTOVÝ KOLÁČ
Potřebné ingredience
5 vajec (oddělíme žloutky od bílků), 200g cukru, 5 lžic vody, čajová lžička prášku do pečiva, 200g polohrubé mouky, velké balení broskví v konzervě (může být i jiné ovoce), 1 vanilkový puding
Postup přípravy
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme vodu, prášek do pečiva a z bílků ušlehaný sníh.
Vymažeme si pekáč, vysypeme hrubou moukou a naplníme těstem.
Pekáč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 20 minut na 200 stupňů. Průběžně kontrolujte a piškot vyndejte až bude propečený.
Slijeme vodu z konzervy do hrnce,smícháme s pudinkem a vaříme do zhoustnutí. Pokud budete používat čerstvé ovoce, tak smícháte cca 500ml vody s ovocným,nebo vanilkovým pudinkem, cukrem a popřípadě sladkou šťávou, aby byla želatina ochucená.
Na vychladlý piškot poklademe ovoce, buď celé kousky, nebo na plátky pokrájené a zalijeme teplou želatinou. Po ztuhnutí zdobíme každý kousek zvlášť šlehačkou a posypeme sladkým kakaem.
Dobrou chuť
Vymažeme si pekáč, vysypeme hrubou moukou a naplníme těstem.
Pekáč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 20 minut na 200 stupňů. Průběžně kontrolujte a piškot vyndejte až bude propečený.
Slijeme vodu z konzervy do hrnce,smícháme s pudinkem a vaříme do zhoustnutí. Pokud budete používat čerstvé ovoce, tak smícháte cca 500ml vody s ovocným,nebo vanilkovým pudinkem, cukrem a popřípadě sladkou šťávou, aby byla želatina ochucená.
Na vychladlý piškot poklademe ovoce, buď celé kousky, nebo na plátky pokrájené a zalijeme teplou želatinou. Po ztuhnutí zdobíme každý kousek zvlášť šlehačkou a posypeme sladkým kakaem.
Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Reeene
(upraveno)
30. 6. 2009, 18:04
Díky za super recept na piškot
somolik
(upraveno)
13. 2. 2010, 0:12
@Reeene
somolik
(upraveno)
21. 9. 2007, 14:42
Až ho udělám, tak nafotím
Boubele
(upraveno)
30. 8. 2007, 12:41
Nebyl by obrázek tohoto koláče? Díky Jarka