(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Moravské švestkové knedle
Potřebné ingredience
400 g uvařených brambor ve slupce
200 g hrubé mouky
1 vejce
sůl
švestky
kostkový cukr
skořice
strouhánka, cukr, perník, švestka, slivovice
Postup přípravy
Uvařené, vychladlé brambory oloupeme a jemně nastrouháme, přidáme mouku, osolíme a dáme vejce. Zpracujeme.
Švestky vypeckujeme (krásně to jde nařízneme-li švestky po stranách do kříže a pomocí obráceného konce vařečky ze švestky pecku vytlačíme), do každé dáme půlku kostky cukru a špetku skořice. Zabalíme do těsta a vaříme v osolené vodě 6 - 10 minut. Záleží na velikosti knedlíků.
Na troše másla opečeme strouhánku, odstavíme z ohně a přimícháme nastrouhaný perník a cukr. Uvařené knedlíky necháme okapat a obalíme v připravené strouhánce. Na talíři přelijeme lehce zahřátými povidly se slivovicí.
Švestky vypeckujeme (krásně to jde nařízneme-li švestky po stranách do kříže a pomocí obráceného konce vařečky ze švestky pecku vytlačíme), do každé dáme půlku kostky cukru a špetku skořice. Zabalíme do těsta a vaříme v osolené vodě 6 - 10 minut. Záleží na velikosti knedlíků.
Na troše másla opečeme strouhánku, odstavíme z ohně a přimícháme nastrouhaný perník a cukr. Uvařené knedlíky necháme okapat a obalíme v připravené strouhánce. Na talíři přelijeme lehce zahřátými povidly se slivovicí.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé