(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a těstovinami
Potřebné ingredience
Hovězí žebro,voda,sůl,maggi,zelenina do polévky,asi 50dkg vepřových jater,sůl pepř,olej,hladká mouka,majoránka,vejce,česnek,strouhanka. petrželka
Postup přípravy
Hovězí žebro dáme do papiňáku s troškou soli a maggi.Uvaříme do měka.Mezi tím si nakrájíme čerstvou zeleninu do polévky.
Játra si mamixujeme nebo naškrabeme na prkénku.Přidáme olej ,česnek,sůl,pepř,hl.mouku,majoránku,vejce a strouhanku.Vše dobře promícháme a pomocí vykrajovátka na meloun nebo na brambory ,uděláme knedlíčky které děláme hned do vody.(viz foto)
Těstoviny vařím vždy zvlášť
Postup mám nafocen
Játra si mamixujeme nebo naškrabeme na prkénku.Přidáme olej ,česnek,sůl,pepř,hl.mouku,majoránku,vejce a strouhanku.Vše dobře promícháme a pomocí vykrajovátka na meloun nebo na brambory ,uděláme knedlíčky které děláme hned do vody.(viz foto)
Těstoviny vařím vždy zvlášť
Postup mám nafocen
Hovězí žebro už uvařené
Čistý vývar bez ničeho
Přísady na játrové knedlíčky
Hotové knedlíčky před vařením
Nakrájená čerstvá zelenina do polévky
Pomocník na knedlíčky
Takhle je dělám já
Takhle je provařuji asi 5 minut
Než dám vařit těstoviny
Nasekaná petrželka na ozdobu
Hotová polévka
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
bubík4
(upraveno)
23. 2. 2010, 20:57
proč papiňák a proč maggi???
calexaci
(upraveno)
24. 2. 2010, 12:02
@bubík4
zase někdo kdo rozdává jen kritiku
Ulmanova2019
(upraveno)
23. 9. 2009, 7:38
calexaci
(upraveno)
23. 9. 2009, 7:57
@Ulmanova2019