Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Zapečené brambory v římském hrnci

0.0
Zapečené brambory v římském hrnci

Potřebné ingredience

Brambory, různé druhy sýrů, zbytek měkkého salámu (nemusí být), cibule, pórek

Postup přípravy

Syrové brambory oloupeme (můžou být i vařené), nakrájíme na kolečka, dáme na dno římského hrnce (ten jsme předem namočili do stud. vody na cca 20min.), přidáme nastrouhaný ( nakrájený, jak kdo chce ) salám, různé druhy sýrů, cibule, pórek atd., poslední vrstvu tvoří brambory. Přiklopíme a pečeme v troubě při 200°C cca 45min. ( uvařené brambory budou mít dobu pečení kratší ). Posledních cca 15min. pečeme bez přiklopení. Příloha: zeleninový salát.
Dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

zuz@ 17. 7. 2007, 19:09
měkký salám nekupujem, tak jsem dala zbytek čabajkového a herkula, sýrů v lednici moc nebylo, nastavila jsem i taveňákem a podle bohunky jsem přidala zbytek smetany a bylo to výýýýborný (Y), krásně to vonělo a chutnalo ještě líp (clamp) (clamp) díky za nápad, tenhle recept budu určitě dělat častěji (F)
Boban1 17. 7. 2007, 19:25
@zuz@ Zuzko, to jsem ráda, že chutnalo, fantazii se meze nekladou a tohle jídlo dělám, když potřebuju tzv. uklidit lednici, proto to pokaždé je jiné (Y)
B.Tumka 17. 7. 2007, 12:45
(child8)Jednoduché a moc dobré (clamp) akorát jsem přilila šlehačku rozmíchanou s trochou hořčice. Ale s tím salámem a sýrem bezva.díky!!!! (L)
Boban1 17. 7. 2007, 13:31
@B.Tumka Bohunko, díky za komentář a vyzkoušení (Y). Jsem ráda, že chutnalo (L). Hezký den (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie