Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

MADARSKÝ VEPŘOVÝ GULÁŠ-DEKUJI- VARENI.CZ

0.0
MADARSKÝ VEPŘOVÝ GULÁŠ-DEKUJI- VARENI.CZ

Potřebné ingredience

sádlo 2 - 3 lžic
cibule 400 g
červená paprika 2 ks
vepřová plec 400 g


podle chuti:
masox 1 - 2 kostek
mletá gulášová paprika 1/2 balíčku
chilli koření
mletý černý pepř
majoránka 2 - 3 lžiček
česnek 1/2 paličky
drcený kmín 1 lžička
sůl


podle potřeby:
vroucí voda
polohrubá mouka

Postup přípravy

Postup přípravy receptu:
Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nakrájíme na kostičky a česnek prolisujeme. Vepřové maso podle potřeby očistíme, zbavíme přebytečného tuku a nakrájíme na kostičky.

V papiňáku rozehřejeme sádlo, ale můžeme i olej. Vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. Když je cibule růžová, přidáme kostky masa a zprudka je osmahneme. Základ guláše osolíme, opepříme a okořeníme kmínem, majoránkou, paprikou a podle chuti přidáme masox a chilli koření. Nakonec přidáme česnek a vše jen velmi krátce osmahneme a zamícháme, aby paprika nezhořkla.

Základ zalijeme vroucí vodou, uzavřeme, zmírníme teplotu na polovinu dusíme asi 45 minut. Mezitím si očistíme papriky a nakrájíme je na kostičky 1 x 1 cm. Pak hrnec opatrně otevřeme a vypečený základ opět zalijeme zhruba litrem vroucí vody. Guláš přivedeme k varu, vsypeme připravenou papriku a jen několik minut společně povaříme, aby paprika pouze změkla a nerozvařila se.

Před zahušťováním naposledy ochutnáme, doplníme podle chuti koření, a pokud se nám zdá vepřový guláš málo hutný, můžeme přidat kostku masoxu, a kdo má rád ostřejší, může přidat chilli koření.

Maďarský vepřový guláš zahustíme polohrubou moukou, kterou rozkvedláme asi ve 2 dl studené vody a za stálého míchání pomalu přiléváme do vroucího guláše. Lijeme, dokud se nám guláš nezdá tak akorát. Pak guláš povaříme ještě tak 5 minut a můžeme podávat.

Maďarský vepřový guláš je nejlepší druhý den, podávaný s bramborovým knedlíkem nebo čerstvým chlebem a pivem.

Doporučení: Po vypečení základu doporučuji tuto hmotu přelít do běžného hrnce a pokračovat v něm, případná připálenina v papiňáku nám pak guláš nenahořkne.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Čenzis 27. 3. 2010, 9:54
Je to mňamka!!! (Y) (Y) (jidlo) (flower) (hello)
Vlasta33 19. 9. 2009, 14:04
Dobře vypadá (Y) (Y) (Y) (Y) mnam (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
77lenka 19. 9. 2009, 13:49
Vypadá krásně (Y) zítra ho vyzkouším.Jen mi poraďte kolik asi vody dát na to první zalití *-) Nějak jsem to nenašla ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie