(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Boršč
Potřebné ingredience
1 mrkev,1 petržel,kousek celeru, 2-3 brambory, porek, 1 větší cibule, vše nakrájíme na kostičky, 1,5l-2l zeleninového vývaru nebo vývar z uzených kostí-je to lepší chuť,2hrstky sterilizovaného zelí,2 paprikové klobásy,sůl,pepř,majoránka,podravka,2stroužky česneku,kmín,instantní jíška
Postup přípravy
Orestujeme cibulku,přidáme pokrájenou zeleninu podlijeme vývarem a dusíme. Až je zelenina měkčí přidáme propláchnuté zelí a zase podlijem.Když je vše měkké zahustíme jíškou,přidáme sůl, pepř,kmín,podravku,klobásu nakrájenou na kostičky-necháme opéct v mikrovnce, klobása pustí šťávu a krásně obarví polévku,nasypeme do polévky přidáme česnek a můžeme podávat.Můžeme podávat s chlebem, ale není potřeba polévka je dost sytá.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
tislovka
(upraveno)
7. 6. 2007, 20:50
No nevydržela jsem to a dala jsem si sušku....ach jo Ale byla dobrááááááá
Pája22
(upraveno)
7. 6. 2007, 18:57
já teď koukám na recept a taky ji nemůžu najít
tislovka
(upraveno)
7. 6. 2007, 18:59
@Pája22
Nejsem sama huráááá
Pája22
(upraveno)
7. 6. 2007, 19:18
@tislovka
receptík vypadá dobře jen mi tam chybí ta řepa, boršč by měl být ze tří druhů masa (vepřové, hovězí a uzené) a neměla by chybět červená řepa - teda takhle mě ho učila mamka
tislovka
(upraveno)
7. 6. 2007, 19:40
@Pája22
mě se to spíš jeví jak zelňačka se zeleninou, nic ve zlém, ale ta řepa je přeci základ boršče
Dabo
(upraveno)
8. 6. 2007, 12:56
@tislovka
Leni máte pravdu,základ je řepa.Já dělám tenhle u nás s řepou neuspěl.
Pája22
(upraveno)
7. 6. 2007, 19:47
@tislovka
Máte pravdu Leni, ta řepa by tam určitě chybět neměla ale jak jsem psala, receptík vypadá dobře, aby to Radka nebrala jako kritiku, to určitě ne Ježiš a já na ten boršč dostala takovou chuť, že kdybych nedržela dietu, tak ho zítra vařím
tislovka
(upraveno)
7. 6. 2007, 19:49
@Pája22
Jéééžiš, to nejni kritika, já dietu nedržim (i když bych měla ), a možná ho o víkendu udělám heč peč Lenka
Pája22
(upraveno)
7. 6. 2007, 19:52
@tislovka
závidím mňam já ho miluju, když v něm pěkně stojí lžíce jak je hustý a do talíře ještě lžíci kysané smetany! ježiš ale to už je ode mně masochismus to tady popisovat při dietě! mi za chvíli začnou kapat sliny
tislovka
(upraveno)
7. 6. 2007, 19:56
@Pája22
Dietu držím jen přes týden (zrovna bobruju zeleninový salát s tzatziky), ale víkend... ten je vyloženě prožranej ,ale váha stojí. Aspoň, že tak.
Pája22
(upraveno)
7. 6. 2007, 20:02
@tislovka
no, to mně váha houpne nahoru, jen kouknu do ledničky
tislovka
(upraveno)
7. 6. 2007, 18:54
Já myslela, že boršč je z červený řepy???? Nebo ne??? Teď fakt nevim,, Zdravím Lenka