(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Rýžový nákyp se švestkami
Potřebné ingredience
1 hrnek rýže, 0,7 l mléka, 100g másla, 2 lžíce cukru, 4 žloutky, 1 van. cukr, sníh ze 4 bílků, 0,5 kg kompotovaných švestek
Postup přípravy
1 hrnek rýže propláchneme studenou a horkou vodu a nasypeme do hrnce s 7 dl horkého mléka a špetkou soli. Za občasného míchání vaříme až máme z rýže mírně rozvařenou kaši (20-30 minut), kterou pak necháme vychladnout. 100 g měkkého másla vytřeme se 2 lžícemi cukru a 4 žloutky, tuto směs pak vmícháme do rýžové kaše a do této směsi vmícháme ušlehaný sníh ze 4 bílků a 1 vanilkový cukr. Máslem vymaštěný pekáček naplníme polovinou této směsi, poklademe na ni asi 0,5 kg kompotovaných vypeckovaných švestek a překryjeme druhou vrstvou.. Pečeme do zlatova při 170C asi 40 minut. Při podávání sypeme moučkovým cukrem se skořicí.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
26. 3. 2018, 19:22
Už se na ni těším
dandy28
(upraveno)
10. 3. 2008, 13:10
Zdravím Vás Kristino, tento recept je naprosto úžasný - ani jsem nevěděla že ho ještě někdo dělá. Před chvílí jsem opravdu podobný vložila na MMB také. Jen místo švestek přidáváme strouhaná jablka s cukrem a skořicí a všechny suroviny promícháme dohromady. Vážně super receptík takže všem vřele doporučuji!
Jitule64
(upraveno)
2. 2. 2007, 20:38
Rejžák miliju! Ale ještě nikdy jsem ho nedělala. Tak v týdnu zkusím tenhle od vás a potom napíšu, jak to dopadlo. Ahoj Jitka.
MILADA201
(upraveno)
2. 2. 2007, 20:11
Dnes jsem dělala na oběd,moc nám chutnal.
jéňa
(upraveno)
28. 8. 2006, 18:30
tak jsem podle Vašeho receptu pekla již 3x .....já radši řízky ale pro manžu "sladkožrouta" jsem nemohla upéct nic lepšího dík za receptík