(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Švestková buchta s mákem ..
Potřebné ingredience
1/2 kg hladké mouky, 10 cukru krupice, 10 dkg Hery, 1 kostička droždí, 1 prášek do pečiva,
1 žloutek, 1/8 vlažného mléka i více, špetka soli.
Na drobenku:
8 dkg Hery, 4 lžíce cukru, van. cukr, mletý mák
Postup přípravy
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto a ihned přendáme na plech. Těsto nenecháváme
kynout. Poklademe pokrájenými švestkami řeznou stranou nahoru a celé bohatě posypeme
makovou drobenkou. Pečeme při 180 st. asi 40 minut. Hotový koláč pocukrujeme
Křehká a moc dobrá -)
kynout. Poklademe pokrájenými švestkami řeznou stranou nahoru a celé bohatě posypeme
makovou drobenkou. Pečeme při 180 st. asi 40 minut. Hotový koláč pocukrujeme
Křehká a moc dobrá -)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
stekanatek
(upraveno)
15. 8. 2020, 11:45
No, tak nevím, ale první koláč v životě, který se mi opravdu tragicky nepovedl. Postupovala jsem přesně podle návodu ( pokud tedy 1/8 znamená 1/8 litrů mléka). Vznikla mi jakási rozblemcaná placka, co ani nešla dát na plech. Tak nevím, kde se stala chyba. Jo, a ve drobence podle mě chybí mouka, bez ní se mi nedařilo drobit
tresinka 100
(upraveno)
20. 9. 2009, 21:45
prosím jaké množství máku dát do drobenky? Děkuji.
chalupnicka
(upraveno)
18. 9. 2009, 11:01
švestkový koláčky mám nejradši.Alena
Ilonáček
(upraveno)
17. 9. 2009, 21:21