(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Švédský sypaný koláč
Potřebné ingredience
3 hrnky hrubé mouky,1 hrnek krup.cukru,1 kypřící prášek,3 lžíce kakaa,350 g hery
NÁPLNˇ: 750 g měkkého tvarohu,3 celá vejce,1 hrnek cukru,trochu mléka,citronová kůra,hrozinky
Postup přípravy
Mouku,cukr a prášek smícháme v míse a rozdělíme na dva stejné díly.Do jedné části přimícháme kakao.Hluboký plech nahrubo vytřeme polovinou hery a na to rovnoměrně nasypeme mouku s kakaem.Na to rozetřeme tvarohovou náplnˇ a zasypeme světlou částí z mouky.Navrch nahrubo nastrouháme zbytek hery.Pečeme do zlatova.
NÁPLNˇ : Vše smícháme dohromady,mléka dáme tolik,aby byla polotekutá.Cukru dle chuti.
Když jsem tento koláč dělala poprvé,tak jsem nevěřila,že z toho něco bude.Ale opravdu se vše spojí a propeče.
NÁPLNˇ : Vše smícháme dohromady,mléka dáme tolik,aby byla polotekutá.Cukru dle chuti.
Když jsem tento koláč dělala poprvé,tak jsem nevěřila,že z toho něco bude.Ale opravdu se vše spojí a propeče.
smíchaná mouka a rozdělená na dva díly
nahrubo vymazaný plech
nasypaná mouka s kakaem
připravená tvarohová náplnˇ
rozetřená náplnˇ
nasypána světlá část
nahrubo nastrouhaná hera,nevadí že není všude,rozteče se při pečení
upečeno,povedlo se mi trochu víc,ale bacha na to,jinak je koláč tvrdý.Dobrou chutˇ.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
17. 9. 2009, 21:29