(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
Cuketové zelí
Potřebné ingredience
Recept je opět od paní Jany Štěpánkové z knihy, Tak tady jsou ty recepty z cukety, paní Ehmová.
Je mnou vyzkoušený a skutečně vynikající.
Cuketa (na tohle se hodí i ty přerostlé) cibule, olej, kmín, pepř (nedávám), ocet, cukr, sůl
Postup přípravy
Velkou cuketu oloupeme, mladší nastouháme nahrubou celou (neloupanou), posolíme a chvíli dusíme na trošce oleje, aby pustila vodu. Přendáme na cedník a vodu slijeme. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme okapanou cuketu, ochutíme a dusíme.
Pozor, ocet je třeba dát ihned po přendání na cibulku, jinak se cuketa rozvaří!!
Můžete a nemusíme zahustit, já zahuštuji strouhaným jablíčkem, bohatě to stačí.
Zelí je opravdu vynikající, k nerozeznání od pravého, a nenadýmá:-)
Pozor, ocet je třeba dát ihned po přendání na cibulku, jinak se cuketa rozvaří!!
Můžete a nemusíme zahustit, já zahuštuji strouhaným jablíčkem, bohatě to stačí.
Zelí je opravdu vynikající, k nerozeznání od pravého, a nenadýmá:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
krejculinek
(upraveno)
31. 7. 2012, 7:59
vynikající
helišta
(upraveno)
14. 1. 2023, 12:03
.