(recept
si oblíbilo 30 návštěvníků)
Čočka na kyselo
Potřebné ingredience
50dkg čočky, voda,1 cibule, máslo a hladká mouka na jíšku, 4 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, ocet, sůl.
Postup přípravy
Večer si namočím čočku do vody. Voda se dost vcucne a tak ráno ji musím trochu dolít, ale ne moc. Jen tak, aby byla čočka ponořená a při vaření se musí míchat a hlídat. Přidám bobkový list a nové koření. Zatím nesolit !!! Luštěniny se mají solit až když jsou hotové. Nevím proč, ale pracovala jsem ve škole v jídelně ,a tam mi to říkaly kuchařky. Když je čočka měkká, zahustím troškou slabé jíšky,chvilku míchám a potom osolím a dochutím octem. Je to rychlé a nám chutná, když na oleji osmahnu cibulku a tou čočku na talíři poliju. K tomu párek na "ježečka", " buličák" kyselá okurečka , a pěkně si pomlaskáváme. přeji vám dobrou chuť. Vaše MagdalenaT./tylska/
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
tetakniha
(upraveno)
9. 1. 2015, 20:19
Myslím, že jsem našla zítřejší oběd
janulka44
(upraveno)
1. 1. 2011, 13:05
Právě jsme jí dojedli..jako pravidelně na Nový rok.
channah
(upraveno)
1. 1. 2011, 12:36
vařím 15minut v tlakáči
Pavlice
(upraveno)
1. 1. 2011, 12:00
Dnes jsem ji dělala úplně poprvé,neboť ji nikdy nemusel,ale teď se po ní může utlouct... Dělala jsem s volským okem,okurkou a špekáčkem "na ježečka"...a místo volského vejce na tvrdo a
Soptík
(upraveno)
3. 1. 2008, 21:51
Ještě jsem nezkoušela tento recept, ale vím, jak je to s tou solí. Někde to říkali chytří kuchaři. Dává se i k zelenině až naposled skoro do hotového, protože prý ty luštěniny a zelenina vařené od začátku se solí jsou tvrdší a musí se déle vařit.
tylska
(upraveno)
13. 1. 2008, 15:18
@Soptík
Asi to tak bude, protože mi jednou v tom fofru ujela ruka a já jsem čočku omylem osolila před vařením, no a pak jsem ji opravdu nemohla dovařit. O zelenině to ale slyším poprvé. Já polévky dochucuju až když je zelenina hotová. Děkuji, zase jsem o něco chytřejší.Magdalena T./tylska/
tylska
(upraveno)
7. 6. 2007, 13:23
No tak to vidíta co jsem za trdlo, koukám po uzeným, a úplně jsem přehlídla váš typ na ten česnek. No jasně, ten přece nic nezkazí. Tak to určitě zkusím, Díky moc, zase jsem se něco přiučila. MagdalenaT./tylska/
tislovka
(upraveno)
7. 6. 2007, 19:52
@tylska
Jojo, jen ho tam dejte a uvidíte, zase něco jinýho a DOBRÝHO Lenka
tylska
(upraveno)
7. 6. 2007, 11:38
Ano, ano, uzený je taky super, a místo kyselý okurky si někdy dáme kysaný zelí. MagdalenaT./tylska/
tislovka
(upraveno)
7. 6. 2007, 11:05
Jéééé, tak přesně takhle jí dělám a MILUJEME jí všichni Přidávám ještě 2-3 stroužky česneku protlačeného přes mačkátko a je to supr.... už vím co bude o víkendu (s uzeným...)Mějte se Lenka
tylska
(upraveno)
7. 6. 2007, 11:03
To jsem ráda. Dej vědět , jak se ti zadařilo a hlavně jak chutnalo manžílkovi, když pořád tak o tu čočku škemral. MagdalenaT./tylska/
Jitule64
(upraveno)
7. 6. 2007, 21:55
@tylska
Jasně Magdi, že ti to písnu!
Jitule64
(upraveno)
6. 6. 2007, 23:07
Magdi, jsi zlatíčko!!! Děkuju moc, že jsi vložila tenhle receptík.