(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Kotlík s vepřovým masem
Potřebné ingredience
500 g vepřové kýty
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce oleje
2 cibule
1 jablko
1 červená paprika
250 ml bílého vína
2 lžíce sekané petrželky
sůl, pepř
tymián
Postup přípravy
Maso nakrájíma na kostky o straně cca 3 cm. Sójovou omáčku rozkvedláme s olejem, přidáme pepř a jemně nadrcený tymián. Promícháme s masem a necháme krátce odležet. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi ji opečeme dozlatova, přidáme maso a za stálého míchání 2 minuty opékáme. Pak přilijeme víno a při mírné teplotě dusíme doměkka. Mezitím oloupeme jablko, zbavíme ho jádřince a nakrájíme na kostičky. Papriku rozčtvrtíme, zbavíme jadérek, umyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Obojí přidáme k masu asi 5 minut před dovařením jídla (paprika se nesmí rozvařit, jen změknout). Nakonec podle chuti osolíme, dobře promícháme a posypeme nasekanou petrželkou
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Monys
(upraveno)
27. 10. 2009, 15:05
Musím říct že je to mňamka.....dnes dělám kotlík již podruhé a celé rodince moc chutná. Nepodlévala jsem vínem, ale i tak je to dobrůtka Díky za receptík