(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Ž E L V A a ještě jedna Ž E L V A
Potřebné ingredience
1 plát světlého piškotového těsta, 1 plát kakaového těsta, světlý krém, středně tmavý krém, tmavý krém, káva nebo rum, kulatá mísa (použila jsem nerezovou mísu o průměru 25cm)
Postup přípravy
Mísu jsem vyložila mikrotenovou fólií, vyřízla piškotová kola různých průměrů podle mísy, střídavě vkládala do mísy a mazala krémem. Piškot jsem pokapala kávou - musí být vlhký a tvárný, aby těsně vyplnil mísu. Zatížila jsem kastrolem s vodou a nechala ztuhnout v lednici. Vyklopila, přidala hlavu, nožičky a ocásek, nazdobila..
Želvy jsou dvě, protože jsme slavili s o čtyři hodiny mladší kamarádkou..
Želvy jsou dvě, protože jsme slavili s o čtyři hodiny mladší kamarádkou..
ŽELVA ll.
.. a kus želvy
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Mončjatko
(upraveno)
7. 6. 2007, 8:52
Já znám želví dort, který se dělá stejným způsobem, ale z rolády. Toto vypadá taky pěkně .
alimama
(upraveno)
7. 6. 2007, 11:12
@Mončjatko
Jojo - taky ho dělám z rolády, ale pekla jsem toho tentokrát spoustu a tak jsem to ošidila s nešlehaným piškotovým těstem a to rolovat nejde.. Ale i tak chutnalo a to je nejdůležitější!
Vlastina.K
(upraveno)
7. 6. 2007, 6:31