čaj na zimu
Potřebné ingredience
1 litr rybízu-červeného,1 litr různého ovoce-já dávám meruňky,hrušky,jablka,švestky,maliny,jahody,borů-
vky,hroznové víno.....vše si pokrájím na malé kousky,dále potřebujeme 1.10 kg cukru,4 ks hřebíčku,2 lžič-
ky mleté skořice,2 dl rumu.
Postup přípravy
Vše dávám do hlubokého pekáče,zasypu cukrem,skořicí,hřebíčkem a rumem.Dám do trouby na 150st.a peču asi 20 minut-než se cukr rozpustá.Teplé dáme do skleniček a uzavřeme,už dále nesterilujeme.
Jestli můžu poradit po částech si naskládejte do mrazáku jahody,maliny,borůvky-jelikož rybíz dozrává až později.Můžete si dát různé ovoce,ale rybíz je základ,ten tam musí vždycky být.Tento recept mám od své tety
a mohu doporučit,začínala jsem jednou dávkou a teď již dělám ze 3 dávek.Opravdu vyzkoušejte,stojí to za to.
Jestli můžu poradit po částech si naskládejte do mrazáku jahody,maliny,borůvky-jelikož rybíz dozrává až později.Můžete si dát různé ovoce,ale rybíz je základ,ten tam musí vždycky být.Tento recept mám od své tety
a mohu doporučit,začínala jsem jednou dávkou a teď již dělám ze 3 dávek.Opravdu vyzkoušejte,stojí to za to.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé