(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Jablečné kroužky
Potřebné ingredience
3-4 jablka, 1 vejce, 75 ml bílého vína (nebo šťávy z kompotu, třeba broskvového), 100g hladké mouky, špetka soli, 1 lžička cukru, 2 balíčky skořicového cukru (lze nahradit smícháním krupicového cukru se skořicí), tuk na smažení
Postup přípravy
V misce rozšleháme vejce s vínem, moukou, solí a cukrem na husté těstíčko. Jablka omyjeme, osušíme (případně oloupeme) a nakrájíme na asi 1 cm široká kolečka, jadřince vykrojíme (třeba malou kulatou formičkou). Kousky jablek máčíme v těstíčku a smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran. Necháme na papírové utěrce odsát tuk a pak obalujeme ještě teplé ve skořicovém cukru. Teplé jsou nejlepší, ale chutnají i za studena :-).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé