(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Ovocná bublanina
Potřebné ingredience
80g Héry, 150g moučkového cukru, 2 vejce, 200ml mléka, 300g polohrubé mouky, 1 balíček kypřicího prášku do pečiva, 500g ovoce (třešně,višně,jahody, maliny,švestky.......)
Postup přípravy
Héru nakrájíme na malé kousky a necháme změknout při pokojové teplotě. Pak přidáme cukr, po jednom žlouotku a utřeme do pěny. Pak střídavě po částech vmícháváme vlažné mléko a asi dvě třetiny prosáté mouky . Z bílků ušleháme pevný sníh a se zbylou moukou, kterou jsme smíchali s práškem do pečiva,
lehce zapracujeme. Těsto spíše lehce převracíme vařečkou , aby se sníh nerozpadnul.
Těsto rozetřeme na plech s vyšším okrajem, který jsme vymazali tukem a vysipali hrubou moukou nebo strouhankou. Na povrch poklademe ovoce, které jsme obalili v hrubé mouce. Ovoce pak zůstane na povrchu a nepropadne se na dno. Pečeme v předehřaté troubě na 180 stupňů asi 45 minut.
Já použila švestky:-)
lehce zapracujeme. Těsto spíše lehce převracíme vařečkou , aby se sníh nerozpadnul.
Těsto rozetřeme na plech s vyšším okrajem, který jsme vymazali tukem a vysipali hrubou moukou nebo strouhankou. Na povrch poklademe ovoce, které jsme obalili v hrubé mouce. Ovoce pak zůstane na povrchu a nepropadne se na dno. Pečeme v předehřaté troubě na 180 stupňů asi 45 minut.
Já použila švestky:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vlasta33
(upraveno)
17. 9. 2009, 16:32
Může být dobré
nahlásit
Ilonáček
(upraveno)
14. 9. 2009, 13:20
nahlásit