(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Netradiční pohoštění-Větrníky s ovčím sýrem
Potřebné ingredience
Těsto:190 g hl.mouky,250 ml vody,170 g oleje,špetka soli,5 malých nebo 4 velké vejce.
grilovací koření na posyp
Náplň:150 g ovčího sýru(nebo jakéhokoli tvrdého),2 PL majonézy,2 PL kečupu,1 PL hořčice,2 stroužky česneku(nemusí být),trochu vegety,1 vejce na tvrdo,2 obdélníčky smet.sýru,půlka pom.másla,2 PL másla obyč,špetka ml.papriky na barvu.
Postup přípravy
Do hrnce dáme vodu,olej,sůl.Až začnou tekutiny vařit,přisypeme prosátou mouku.Mícháme dokud se nezačne těsto odlepovat od stran hrnce.
Odstavíme a až směs vychladne,tak do ní šlehačem postupně zašleháváme vejce.Těsto by mělo být skoro krémové,ale přesto pevné.
Dáme do cukrářského sáčku a na plech s pečícím papírem stříkáme požadované tvary.Posypeme gril.kořením nebo tím,co máte rádi.
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180-ti stupních dozlatova.
Poté rozkrojíme napůl a plníme plnkou(opět přes sáček-bude to hezčí),kterou jsme si rozmixovali dohladka(prostě vše dejte najednou do misky-česnek samozřejmě propasírovaný).
Odstavíme a až směs vychladne,tak do ní šlehačem postupně zašleháváme vejce.Těsto by mělo být skoro krémové,ale přesto pevné.
Dáme do cukrářského sáčku a na plech s pečícím papírem stříkáme požadované tvary.Posypeme gril.kořením nebo tím,co máte rádi.
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180-ti stupních dozlatova.
Poté rozkrojíme napůl a plníme plnkou(opět přes sáček-bude to hezčí),kterou jsme si rozmixovali dohladka(prostě vše dejte najednou do misky-česnek samozřejmě propasírovaný).
těsto již ušlehané s vejci
nastříkaný požadovaný tvar a posypáno grilovacím kořením
upečeno
rozkrojíme a plníme
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
21. 1. 2015, 14:32
katka 777
(upraveno)
30. 12. 2013, 16:05
paráda
Brblalka
(upraveno)
28. 12. 2013, 21:31
Dobrý večer, můžu se zeptat? Dají se upéci den dopředu a druhý den jen naplnit? Říkám si, že kdybych dala i náplň den dopředu, že by se "rozmáchaly?" A nebudou gumové, když budou den dopředu upečené? Nikdy jsem odpalované těsto nedělala, tak nevím. Díky za odpověď.
Murr2
(upraveno)
16. 1. 2014, 12:19
@Brblalka
Dobrý den Šárko , přiznám se , že jsem je nikdy dopředu nedělala , tak vám v tom neporadím
laskonka333
(upraveno)
1. 2. 2013, 12:03
Ilonáček
(upraveno)
14. 9. 2009, 13:10
Murr2
(upraveno)
14. 9. 2009, 21:02
@Ilonáček
Ilčo,díky.