Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 36 návštěvníků)

vepřová hamburská kýta

0.0
vepřová hamburská kýta

Potřebné ingredience

750gramů vepřové kýty nebo plece,100gramů šunky,125gramů sladkokyselých okurek,40gramů tuku,80 gramů cibule,200gramů kořenové zeleniny,celý pepř,nové koření,bobkový list,tymián,2cl octa,štáva z půlky citronu,1lžička hořčice,5dl vývaru,nebo vody,2dl mléka,200gramů smetany,50 gramů hl.mouky,30gramů slaniny

Postup přípravy

vepřovou kýtu prošpikujeme kousky okurky a šunky,část si necháme do omáčky a osolíme.na tuku osmažíme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu,přidáme koření a zakápneme octem a citronovou štávou,přidáme hořčici,podlijeme vývarem,vložíme maso a za občasného podlévání dusíme do měkka.maso vyjmeme omáčku zalijeme rozšlehaným mlékem se smetanou a moukou,osladíme,přisolímea dobře provaříme.omáčku prolisujeme přes cedník,vložíme na kostičky roztavenou slaninu a na nudličky nakrájenou zbylou část okurky a šunky,krátce povaříme,příloha houskový knedlík
Smazat recept

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 2. 2. 2021, 8:35
:-) (pl)zkusím :-)
monikola 20. 9. 2009, 14:34
VÝBORNÉ, DĚKUJEME ZA RECEPT!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie