(recept
si oblíbilo 26 návštěvníků)
Špekové knedlíky se zelím

Potřebné ingredience
400g rohlíků(veky),2 větší cibule,150g uzeného masa(vařené),150g slaniny,4lžíce sádla,sůl,pepř,muškát. květ,400ml mléka,6lžic hrubé mouky,2vejce,400g kysaného zelí,1lžička hl. mouky,kmín,3lžíce cukru.
Postup přípravy
Rohlíky nakrájíme na kostičky a osušíme v troubě,nebo ji nakrájíme předem a necháme oschnout.Cibuli nakrájíme na drobno,uzené a slaninu na kostičky.Pak polovinu slaniny a cibule orestujeme spolu s nakrájeným masem na lžíci tuku.Orestovanou směs přidáme ke kostičkám veky a osolíme a okořeníme.Smícháme mléko,mouku a vejce,zaděláme do směsy a necháme rozležet.Já nechávám přes noc ale stačí 1hodina.Dále si dáme do kastrolku zelí,přilijeme vodu a vaříme do měkka.Já ho ještě sliju ať to není moc kyselé.Na další lžíci tuku zpěníme trochu cibule,vmícháme hladkou mouku a uděláme jíšku,kterou přidáme do zelí spolu s kmínem a solí.Zamícháme a při mírné teplotě podusíme.Ochutíme cukrem.Ze směsi uděláme osm koulí,vložíme je do vroucí vody a vaříme 12min.Na zbylém tuku a slanině smahneme zbylou cibuli.Knedlíky nakrájíme a rozložíme na talíř se zelím a opečenou cibulkou.Nechte si chutnat.U nás je to dost oblíbené jídlo.
-Zelí můžete použít i červené.
-Knedlíky jsou výborné i ke špenátu.
-Já si vždycky vařím tolik koulí kolik sníme a zbytek schovám v lednici.
-Kupuji uzené žebra,obrané maso použiju a z vývaru udělám uzenou polévku s kroupama
-Zelí můžete použít i červené.
-Knedlíky jsou výborné i ke špenátu.
-Já si vždycky vařím tolik koulí kolik sníme a zbytek schovám v lednici.
-Kupuji uzené žebra,obrané maso použiju a z vývaru udělám uzenou polévku s kroupama

Takhle vypadá těsto na knedlíky

Uhňácané knedlíčky
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Pekyska
(upraveno)
25. 1. 2012, 18:31
Už se na ně těším

nahlásit

Hyzule
(upraveno)
25. 1. 2012, 19:30
@Pekyska
určitě si pochutnáte
tak zdárné kuchtění




nahlásit

sisa32
(upraveno)
19. 12. 2011, 20:47
Vynikající, nemohla jsem se přestat cpát a jak chutnaly naší 3-leté cácorce.






















nahlásit

Hyzule
(upraveno)
20. 12. 2011, 11:57
@sisa32
u nás jsou taky hodně žádané




nahlásit
nekup to
(upraveno)
9. 3. 2010, 8:44
Vypadá to lákavě, zkusím a uvidím

nahlásit

Hyzule
(upraveno)
9. 3. 2010, 9:17
@nekup to
Je to vynikající,vyzkoušejte


nahlásit
nekup to
(upraveno)
17. 3. 2010, 12:31
@Hyzule
Tak jsme právě doobědvali a nemělo to chybu

nahlásit

Hyzule
(upraveno)
17. 3. 2010, 12:56
@nekup to
Paní Dagmar těší mě,že chutnalo


nahlásit
nekup to
(upraveno)
19. 3. 2010, 8:32
@Hyzule
Bylo to mňamózní, jen nechápu, že Vám něco zbylo, aby jste to uvařila druhý den
, snědlo se úplně všechno a mohlo toho být víc
A ještě mě to trochu inspirovalo, po vychladnutí to chutná jako velikonoční sekanice. Zkusím to udělat na plech, pak dám vědět, jak se dílko podařilo.





nahlásit

Hyzule
(upraveno)
19. 3. 2010, 8:37
@nekup to
Ono záleží jestli máme doma tartínka
to většinou nezbyde.
A Velikonoční sekanici neznám.Budu ráda když vložíte jak se to připravuje








nahlásit
nekup to
(upraveno)
19. 3. 2010, 9:50
@Hyzule
500 g vepřové plece,250 g uzeného masa (nejlépe uzený bůček),5 vajec,1 chlebíčková veka,1/4 l mléka,svazek petrželky,nasekané kopřivy nebo další nasekané jarní bylinky,sůl,pepř a máslo. Veku rozkrájíme na kostičky, zalijeme mlékem v němž jsme rozšlehali žloutky a necháme rozležet. Vepřové maso uvaříme, zvlášť uvaříme i uzené a po vychladnutí je nakrájíme nadrobno. Rovněž bylinky nasekáme, kopřivy před přípravou spaříme horkou vodou. Kostičky veky, maso i bylinky smícháme, mírně osolíme a opepříme. Bílky ušleháme na tuhý sníh a vmícháme do směsi. Pekáč silně vymastíme máslem, nádivku do něho rozložíme a urovnáme, povrch pokapeme ještě máslem a upečeme v předehřáté troubě dozlatova. Podáváme teplé i studené s jarním salátem. Vývar z masa použijeme na polévku Ozkoušené a luxusní


nahlásit

Hyzule
(upraveno)
19. 3. 2010, 10:30
@nekup to
Jste poklad moc děkuji a na svátky ji zpáchám.


nahlásit
nekup to
(upraveno)
19. 3. 2010, 9:54
@nekup to
Je to recept z Labužníka, já nedávám vepřové maso, ale jen uzené, zkuste a budete se olizovat až za ušima
)))))))))))))))))

nahlásit

Kacer z Prahy
(upraveno)
14. 1. 2010, 13:31
Marcelko,dnes jsem dělala,
. Kačka






nahlásit

Hyzule
(upraveno)
14. 1. 2010, 14:25
@Kacer z Prahy
Tak to je bezva,že chutnalo.Taky je už musím udělat.Dlouho jsem nedělala.




nahlásit

pavlíkmacík
(upraveno)
27. 9. 2009, 20:20
bože, to musí být dobrota
, tak dlouho jsem je nedělala...Marci, díky
za recept, už jsem ho uložila
..a ostatní recepty máš taky boží













nahlásit

Hyzule
(upraveno)
14. 1. 2010, 14:24
@pavlíkmacík
Pavli děkuji za chválu


nahlásit

Vlasta33
(upraveno)
24. 9. 2009, 19:41










nahlásit

Lenyela
(upraveno)
24. 9. 2009, 11:49
Jej to by si kluci dali.
Ale ještě by k tomu hledali maso.Jo udělám je.Ale až se jeden uzdraví,je marod
.Díky za inspiraci.






nahlásit

Hyzule
(upraveno)
24. 9. 2009, 12:12
@Lenyela
To samé říkal můj chlap.Knedlíky,zelí plno práce a maso nikde.Masíčko je ukryté v knedle takže je to fakt dobrotisko.Zkuste a brzo se uzdravte.



nahlásit