Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Provensálské lasagne (u nás mooooc oblíbené!!!!) zvládne i začátečník!!!!

0.0
Provensálské lasagne (u nás mooooc oblíbené!!!!) zvládne i začátečník!!!!

Potřebné ingredience

250 g lasagní (já dávám 9 ks),kupuji třeba Panzani (hlavně předvařené-je to rychlejší a jednodušší!), 1 cibule, 1 velká mrkev, 4 stroužky česneku (já používám sušený asi 4 lžičky-nešetřit!), 500 g mletého masa (kupuji mletý mix ve vaničce:vepřové+ hovězí), 1 lžíce másla, sůl nebo vegeta, 150 ml bílého vína (místo vína dávám jen vodu), 400 g konzerv. rajčat (já dávám 2 větší protlaky), 2 větší lžíce provens. koření (to je mooooc důležité!), pepř (já nedávám), muškát. oříšek (taky nedávám), 250 ml 12% smetany, 1 kelímek bílého jogurtu ( dávám Activiu), 400 g strouhaného sýra (dávám mix-niva,eidam, Hermelín,uzený, ale vždy smíchám jen 2 druhy, ať se ty chutě zase moc nebijí :-D)

Postup přípravy

Nepředvařené lasagne uvaříme, pokud už jsou předvařené tak je dáváme přímo na plech. Cibuli, česnek a mrkev osmahneme na másle. Přidáme maso,zalijeme vínem (vodou). Když je maso orestované, přidáme rajčata (protlak), osolíme a ochutíme kořením. Dusíme asi 40 minut. Pak přimícháme smetanu a jogurt, krátce povaříme. Na plech dáme první vrtvu směsi, pak ji pokryjeme plátky lasagní, postup ještě opakujeme, poslední vrstvu tvoří směs, zasypeme strouhaným sýrem. Zakryju alobalem a peču v horkovzdušné troubě na 200 stupňů 40 minut. Po uplynutí této doby sundám alobal a ještě chviličku dopeču. Množství vystačí na malý plech o rozměru: 31 x 24 cm. Peču na teflonu. Můžeme ozdobit zeleninou, případně podávat se zeleninovým salátem. Lasagne jsou dobré i za studena nebo ohřívané. U nás se po nich jen zapráší!!! Pozor, jídlo je dost mastné, kdo nemá rád, doporučuji mastné odlít z hrnce, před vrstvením směsi na plech!!!

Dobrou chuť!

kdo vyzkouší, ať napíše jak mu chutnalo!!! díky!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

KláraV 23. 9. 2009, 13:31
Dobrý den, tak mě Vám přišly normálně, nic zvl. :o), ale samo že se to snědlo (Y) Výhoda je, že jsou jednodušší než klasický, tam člověk namatlá nádobí až hanba ! Takže nakonec, jó, dobrý, ale že by mooooc ?! Tak všem dobrou chuť !!!! (pl)
Sussan28 12. 10. 2009, 20:52
@KláraV Tak každému chutná něco jiného, ale aspoň že vám to vůbec chutnalo. Někomu chutná moooooc někomu málo ;-) (H)
Blaňuš 15. 9. 2009, 9:13
Dobrý den :-) tak v neděli jsem vařila Vaše lasagne a jsou naprosto vynikající (pl) (Y) (Y). Budu dělávat nadále, fakt super receptík (clamp) (clamp). Mějte se krásně, Blanka (hello) (flower)
Sussan28 15. 9. 2009, 12:59
@Blaňuš Děkuji! (F)Jsem ráda, že Vám chutnalo! U nás jsou taky populární a navíc to fakt zvládne každý! (Y) (L)Taky se mějte krásně a přeji hodně kuchařských úspěchů (K)
jilly 8. 9. 2009, 16:48
mnam (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie