(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
RYCHLOVKA – Recept na domácí knedlík - od kamarádky
Potřebné ingredience
1+1/2 včerejšího rohlíku
1+1/2 čtvrtlitrového hrnku hrubé mouky
2 vejce - zvlášť žloutek a bílek
1/2 lžičky soli
1/2 prášku do pečiva
1+1/2 čtvrtlitrového hrnku studeného mléka
Postup přípravy
Od chvíle, kdy se rozhodnete, že je uděláte a dobou, kdy je budete servírovat na talíře , uběhne asi ¼ hodiny. Žádné vaření vody, nic takového!
Do misky nakrájíme jeden a půl včerejšího rohlíku na kostičky, přisypeme jeden a půl čtvrtlitrového hrnku hrubé mouky, 2 žloutky, asi půl lžičky soli, půl prášku do pečiva a zalijeme jedním a půl hrnkem studeného mléka.
Pak ušleháme 2 bílky a hned je lehce vmícháme do výše uvedené hmoty.
Vezmeme nějakou formu – mě se osvědčila z jenského skla – ta dá knedlíkům formu (bábovková forma ) – nesmí být plechová!!!!!!!
Vytřeme formu máslem a hrubou moukou, dáme tam těsto a dáme do mikrovlnky „vlnit“. Pokud je to trouba 750W tak to tam nechte přesně 8 minut. Až se trouba vypne počkejte asi 1-2 minuty aby se těsto „uklidnilo“ a pak párátkem propíchejte a vyklopte na talíř a nakrájejte ostrým nožem – nejlépe s pilkou.
Pokud máte od domácích slepiček vejce tak je knedlík krásně žlutý ale pokud vaříte i z kupovaných je sice bledší, ale stejně chutný.
Přeji všem, co zkusíte, dobrou chuť.
Do misky nakrájíme jeden a půl včerejšího rohlíku na kostičky, přisypeme jeden a půl čtvrtlitrového hrnku hrubé mouky, 2 žloutky, asi půl lžičky soli, půl prášku do pečiva a zalijeme jedním a půl hrnkem studeného mléka.
Pak ušleháme 2 bílky a hned je lehce vmícháme do výše uvedené hmoty.
Vezmeme nějakou formu – mě se osvědčila z jenského skla – ta dá knedlíkům formu (bábovková forma ) – nesmí být plechová!!!!!!!
Vytřeme formu máslem a hrubou moukou, dáme tam těsto a dáme do mikrovlnky „vlnit“. Pokud je to trouba 750W tak to tam nechte přesně 8 minut. Až se trouba vypne počkejte asi 1-2 minuty aby se těsto „uklidnilo“ a pak párátkem propíchejte a vyklopte na talíř a nakrájejte ostrým nožem – nejlépe s pilkou.
Pokud máte od domácích slepiček vejce tak je knedlík krásně žlutý ale pokud vaříte i z kupovaných je sice bledší, ale stejně chutný.
Přeji všem, co zkusíte, dobrou chuť.
foto
foto
foto
foto
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ssonda
(upraveno)
8. 9. 2009, 14:47
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=50483
hugo
(upraveno)
9. 9. 2009, 7:23
@ssonda
No vidíte a já ho dostala mejlem od kámošky. Svět je prostě malej.
ssonda
(upraveno)
9. 9. 2009, 19:53
@hugo
malmar
(upraveno)
8. 9. 2009, 14:27
Zajímavý tip - ráda vyzkouším