(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Ryba po čínsku
Potřebné ingredience
Pro 2 osoby:
2 filátka ( já používám rybu Pangas), 2 lžíce sojové omáčky (já dávám Tamari sojovku ze zdravé výživy), 2 stroužky česneku, kousek zázvoru (může se klidně vynechat, jako v mém případě) olej na smažení, 200 g listové zeleniny (kapusta, zelí, špenát) a jako příloha rýže nebo čínské nudle
Postup přípravy
Tento recept je z časopisu Apetit, já mám tuto úpravu velmi ráda, je to netradiční a přitom velmi chutné:)))
Rybu pokapeme sojovkou a potřeme prolisovaným česnekem a na jemno nastrouhaným kousíčkem zázvoru, marinujeme asi tak deset minut, mezitím si pokrájíme zeleninku (já dnes dávala čínské zelí a mladou cibulku), poté si rozpálíme olej v pánvi a přidáme filátka, restujeme z každé strany cca 3 min. a já je pak vidličkou rozdělím na kousky, přidám zeleninu a trošku vody na podušení a asi tak 5 min. dusim, poté přidám hotové uvařené čínské nudle a dochutím sojovkou.
Je to velmi jednoduché, rychlé a hlavně moooc dobré.
Rybu pokapeme sojovkou a potřeme prolisovaným česnekem a na jemno nastrouhaným kousíčkem zázvoru, marinujeme asi tak deset minut, mezitím si pokrájíme zeleninku (já dnes dávala čínské zelí a mladou cibulku), poté si rozpálíme olej v pánvi a přidáme filátka, restujeme z každé strany cca 3 min. a já je pak vidličkou rozdělím na kousky, přidám zeleninu a trošku vody na podušení a asi tak 5 min. dusim, poté přidám hotové uvařené čínské nudle a dochutím sojovkou.
Je to velmi jednoduché, rychlé a hlavně moooc dobré.
Naložená rybka:)
pokrájená dnešní zeleninka
Rybka na pánvi se zeleninou
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé