letní mls
Potřebné ingredience
těsto : 125 g masla, 250 g prášk. cukru, 1 vejce,1 vanilkový cukr, 150 g hl. mouku, 150 g polohorubé mouky, kůra s citronu
krém: 0,5 l mléka, 1 vanilkový cukr, půl másla, citronová šťáva
ovoce - želatina dle libosti / sáčková, nebo domáci z ovocné šťávy - jak má kdo rád/
Postup přípravy
korpus - v mise vyšleháme máslo, přidáme prášk. cukor, vanilkový cukor a vejce, nakonec mouku a citr. kůru, prohněteme a dáme minimálně na hodinu do ledničky.
Troubu si rozpalte na 200 st. - těsto rozválejte podle formy a přenste ho opatrně do vymazané avysypané formy. Pokud se vám trhá nic se neděje - těsto klidně dolepte přímo ve formě zbytkami těsta a vytvarujte a uplácejte kde je třeba.....:) nechte vo formě stát 15 minut
krém : uvarte si klasický vanilkový puding, chladte v nádobě ponstavné v chladné vodě a promýchavejte, aby se vám neudělal škraloup. Když je puding vlažný všlehejte do něj půl kostky másla / kt. má pokojovou teplotu/, nakonec vmíchejte šťávu s citronu.
Krém nalejte do korpusu a pečte na 200 st. asi tak 20-25 minut, hned po vyjmutí nakladte do horkého krému libovolné ovoce a polijte želatinou. Můžete zdobit mátou a moc dobrý je ze šlahačkou.:)
Tenhle koláček je velmi jemný a těstíčko je pořád takové vlhké, takže není vůbec ten korpus suchý.....mňam, dobrou chuť......:)
ps: tohle těsto můžete plnit i jen samotným ovocem, nebol zavařeninou a ze zvyšného těsta můžete udělat mřížky a pod......:) fantazii a chuti se meze nekladou
Troubu si rozpalte na 200 st. - těsto rozválejte podle formy a přenste ho opatrně do vymazané avysypané formy. Pokud se vám trhá nic se neděje - těsto klidně dolepte přímo ve formě zbytkami těsta a vytvarujte a uplácejte kde je třeba.....:) nechte vo formě stát 15 minut
krém : uvarte si klasický vanilkový puding, chladte v nádobě ponstavné v chladné vodě a promýchavejte, aby se vám neudělal škraloup. Když je puding vlažný všlehejte do něj půl kostky másla / kt. má pokojovou teplotu/, nakonec vmíchejte šťávu s citronu.
Krém nalejte do korpusu a pečte na 200 st. asi tak 20-25 minut, hned po vyjmutí nakladte do horkého krému libovolné ovoce a polijte želatinou. Můžete zdobit mátou a moc dobrý je ze šlahačkou.:)
Tenhle koláček je velmi jemný a těstíčko je pořád takové vlhké, takže není vůbec ten korpus suchý.....mňam, dobrou chuť......:)
ps: tohle těsto můžete plnit i jen samotným ovocem, nebol zavařeninou a ze zvyšného těsta můžete udělat mřížky a pod......:) fantazii a chuti se meze nekladou
takhle vypadá na řezu, nemám šlehačku - té se tam může naplácat dle libosti........:)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé