(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Vepřová panenka v listovém těstě
Potřebné ingredience
listové těsto, vepřová panenka, cilule, česnek, rajský protlak, hrubozrná hořčice, bílé víno, tymián, zeleninový bujon (wurtzel), sůl, pepř, vajíčko
Postup přípravy
1. Připravíme si "omáčku" - cibuli na drobno, orestovat, přidat prolisovaný česnek, zalít vínem, přidat protlak, hořčici a nasypeme bujón, provaři a vydusit na hodně husto (bude se natírat na těsto, tak aby to nevytékalo).
2. Panenku osolíme a opepříme (můžeme i nakrájet na špalíky, ale není nutné - já nechávám vcelku).
3. Rozválíme listové těsto, potřeme "omáčkou" (ne až do krajů), na ní položíme panenku, zavineme.
4. Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a případně posypeme seźamem (nemusí být).
5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 cca 30 minut.
Výborné to je s nějakým zeleninovým salátkem ;-)
2. Panenku osolíme a opepříme (můžeme i nakrájet na špalíky, ale není nutné - já nechávám vcelku).
3. Rozválíme listové těsto, potřeme "omáčkou" (ne až do krajů), na ní položíme panenku, zavineme.
4. Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a případně posypeme seźamem (nemusí být).
5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 cca 30 minut.
Výborné to je s nějakým zeleninovým salátkem ;-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé