Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Vepřová panenka v listovém těstě

0.0
Vepřová panenka v listovém těstě

Potřebné ingredience

listové těsto, vepřová panenka, cilule, česnek, rajský protlak, hrubozrná hořčice, bílé víno, tymián, zeleninový bujon (wurtzel), sůl, pepř, vajíčko

Postup přípravy

1. Připravíme si "omáčku" - cibuli na drobno, orestovat, přidat prolisovaný česnek, zalít vínem, přidat protlak, hořčici a nasypeme bujón, provaři a vydusit na hodně husto (bude se natírat na těsto, tak aby to nevytékalo).

2. Panenku osolíme a opepříme (můžeme i nakrájet na špalíky, ale není nutné - já nechávám vcelku).

3. Rozválíme listové těsto, potřeme "omáčkou" (ne až do krajů), na ní položíme panenku, zavineme.

4. Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a případně posypeme seźamem (nemusí být).

5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 cca 30 minut.

Výborné to je s nějakým zeleninovým salátkem ;-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie