OVOCNÉ OSVĚŽENÍ
Potřebné ingredience
Suroviny:
160 g hladké mouky
100 g másla
30 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 vejce
náplň:
4 plátky želatiny
250 g nízkotučného tvarohu
200 g bílého jogurtu
120 g moučkového cukru
šťáva z jednoho pomeranče
šťáva z 1/2 citronu
na oblohu:
různé druhy drobného ovoce (angrešt, maliny apod.)
na želé:
250 ml šťávy z černého rybízu (např. džus)
1 želé
Postup přípravy
1. Všechny suroviny propracujeme na hladké těsto a odložíme na 1/2 hodiny do chladničky
2. Ze dvou třetin těsta vyválíme plát, který položíme na dno dortové formy (26Ø) vyložené papírem na pečení
3. Zbylé těsto vytvarujeme podél okraje formy do výšky asi 3 cm
4. Těsto propíchneme vidličkou a dáme do předehřáté trouby
5. Pečeme při 200 °C asi 14-16 minut
6. Příprava náplně:
7. Metličkou vyšleháme tvaroh, jogurt, moučkový cukr a pomerančovou šťávu
8. K želatině přidáme citronovou šťávu a na mírné¨m ohni rozpustíme, za stálého šlehání přiléváme želatinu k jogurtové směsi.
9. Takto opatrně připravenou směs nalijeme na upečený korpus a dáme asi na 3 hodiny do lednice
10. Poté na náplň poklademe ovoce a a polijeme želé připraveným z ovocné šťávy
2. Ze dvou třetin těsta vyválíme plát, který položíme na dno dortové formy (26Ø) vyložené papírem na pečení
3. Zbylé těsto vytvarujeme podél okraje formy do výšky asi 3 cm
4. Těsto propíchneme vidličkou a dáme do předehřáté trouby
5. Pečeme při 200 °C asi 14-16 minut
6. Příprava náplně:
7. Metličkou vyšleháme tvaroh, jogurt, moučkový cukr a pomerančovou šťávu
8. K želatině přidáme citronovou šťávu a na mírné¨m ohni rozpustíme, za stálého šlehání přiléváme želatinu k jogurtové směsi.
9. Takto opatrně připravenou směs nalijeme na upečený korpus a dáme asi na 3 hodiny do lednice
10. Poté na náplň poklademe ovoce a a polijeme želé připraveným z ovocné šťávy
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé