Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Kuře dušené na zelenině se smetanovou omáčkou-DEKUJI LABUZNIK.COM

0.0
Kuře dušené na zelenině se smetanovou omáčkou-DEKUJI LABUZNIK.COM

Potřebné ingredience

recept je určen pro 6 osob(y)
doba přípravy je cca 1,5 hodiny

Ingredience:

900 g kuřecího masa (např. stehenní řízky),
80 g mrkve,
40 g celeru,
50 g cibule,
60 g másla,
30 g hladké mouky,
1/8 l smetany ke šlehání,
1 žloutek,
tymián,
bobkový list,
slepičí vývar,
sůl

Postup přípravy

Příprava:
Kuřecí maso rozdělíme na 6 porcí, dobře omyjeme, osolíme a na rozpáleném másle na všech stranách opečeme. Pak přidáme nakrájenou cibuli, koření, na plátky nakrájenou zeleninu, trochu vše osmahneme a za občasného podlévání vývarem dusíme zakryté pokličkou ve středně horké troubě do měkka, tj. 40 – 60 minut. Pak maso vyjmeme a uchováváme v teple. Šťávu trochu vysmahneme, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem (asi 0,5 l) a dobře povaříme. Pak vyjmeme bobkový list, omáčku rozmixujeme a zjemníme žloutkem rozšlehaným ve smetaně. Pak do omáčky vložíme porce kuřete.

Doporučená příloha:
dušená rýže, těstoviny

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Vlasta33 5. 9. 2009, 15:59
(jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (clamp)
Vlasta33 5. 9. 2009, 15:59
(jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie