Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Gyros

0.0
Gyros

Potřebné ingredience

600 g malých salátových brambor
4 kuřecí řízky (po 100 g)
1 lžíce koření na gyros
4 lžíce oleje
2 žluté paprikové lusky
1 svazek naťových cibulek (asi 200 g)
2 středně velká rajčata
sůl
černý pepř
150 g česnekové zakysané smetany
čerstvý tymián na ozdobení
1 stroužek česneku

Postup přípravy

Brambory omyjeme a zhruba 10 minut povaříme ve vodě. Řízky omyjeme, osušíme ubrouskem a nakrájíme na tenké proužky. Promícháme je s kořením na gyros a 2 lžícemi oleje. Papriky, naťové cibulky a rajčata očistíme a omyjeme. Lusky paprik nakrájíme na kostičky, cibulky na hrubší kolečka a rajčata na osminy.
2. Brambory slijeme, oloupeme a ve 2 lžících horkého oleje orestujeme asi pět minut dozlatova. Osolíme, opepříme a vyjmeme. Do pánve dáme připravené maso, které asi 5 minut opékáme. Přidáme papriky, cibuli a asi 3 minuty podusíme. Pakvložíme rajčata a necháme prohřát 1 minutu. Osolíme a opepříme. Zakysanou smetanu promícháme s prolisovaným česnekem.
3. Na pánev ke gyrosu přidáme brambory a na povrchu polijeme česnekovou zakysanou smetanou a ozdobíme čerstvým tymiánem

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 4. 9. 2009, 20:39
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie