(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Houbová omáčka - hovězí na houbách
Potřebné ingredience
Olej, 2 cibule, 0,5 kg hovězího masa - pokrájíme na kostičky, sušené houby ( žampiony ), 1 masox, sůl, pepř, jíška na zahuštění tmavá
Postup přípravy
Do kastrolu nalijeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a usmažíme dozlatova. Maso pokrájené na kostičky si osolíme, opepříme a dáme na cibulku, chvíli restujeme, aby maso pustilo šťávu. Potom přidáme 1 masox a sušené houby.
Zalijeme trochu vodou a vaříme - dokud maso není měkké nakonec zahustíme tmavou jíškou.
Pokud chceme udělat světlou omáčku přidáme na konec smetanu.
Příloha: tmavá omáčka rýže
světlá omáčka knedlík
Zalijeme trochu vodou a vaříme - dokud maso není měkké nakonec zahustíme tmavou jíškou.
Pokud chceme udělat světlou omáčku přidáme na konec smetanu.
Příloha: tmavá omáčka rýže
světlá omáčka knedlík
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mechule
(upraveno)
1. 4. 2010, 14:39
Aleno, dělala jsem Váš recept a byla to mňamka. Moc děkuju. Petra