Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Houbová omáčka - hovězí na houbách

0.0
Houbová omáčka - hovězí na houbách

Potřebné ingredience

Olej, 2 cibule, 0,5 kg hovězího masa - pokrájíme na kostičky, sušené houby ( žampiony ), 1 masox, sůl, pepř, jíška na zahuštění tmavá

Postup přípravy

Do kastrolu nalijeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a usmažíme dozlatova. Maso pokrájené na kostičky si osolíme, opepříme a dáme na cibulku, chvíli restujeme, aby maso pustilo šťávu. Potom přidáme 1 masox a sušené houby.
Zalijeme trochu vodou a vaříme - dokud maso není měkké nakonec zahustíme tmavou jíškou.

Pokud chceme udělat světlou omáčku přidáme na konec smetanu.

Příloha: tmavá omáčka rýže
světlá omáčka knedlík

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mechule 1. 4. 2010, 14:39
Aleno, dělala jsem Váš recept a byla to mňamka. Moc děkuju. Petra (clamp) (Y) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie