(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Segetínský guláš
Potřebné ingredience
0,5 kg vepřové kýty
1 cibule
trochu oleje
mletá červená paprika - sladká asi půl sáčku
sůl, pepř
kostka masoxu
sklenice kysaného zelí
světlá jíška na zahuštění
smetana do omáčky
Postup přípravy
Nalijeme olej do kastrolu. Přidáme nakrájenou cibuli na kostičky a usmažíme. Přidáme nakrájené maso na kostky a orestujeme. Osolíme, opepříme, nasypeme papriku, přidáme masox - zalijeme vodou a necháme dusit do měkka.
Když je maso měkké - omáčku zahustíme,popř. dochutíme solí.
Přidáme zelí,které jsme si uvařili zvlášť. Množství zelí záleží na nás, jaké chceme mít v omáčce.
Nakonec přilijeme smetanu.
Když chceme mít omáčku trochu pikantní - přidáme trošku chilli. Nebo pálivou papriku.
Zelí uvaříme zvlášť dáme do hrnce a zalijeme vodou necháme vařit asi hodinu. Zelí nechutíme.
Příloha: knedlík, ale i těstoviny jsou moc dobré.
Dobrou chuť!!!!!!!!!!!!!!
Když je maso měkké - omáčku zahustíme,popř. dochutíme solí.
Přidáme zelí,které jsme si uvařili zvlášť. Množství zelí záleží na nás, jaké chceme mít v omáčce.
Nakonec přilijeme smetanu.
Když chceme mít omáčku trochu pikantní - přidáme trošku chilli. Nebo pálivou papriku.
Zelí uvaříme zvlášť dáme do hrnce a zalijeme vodou necháme vařit asi hodinu. Zelí nechutíme.
Příloha: knedlík, ale i těstoviny jsou moc dobré.
Dobrou chuť!!!!!!!!!!!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé