Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Segetínský guláš

0.0
Segetínský guláš

Potřebné ingredience

0,5 kg vepřové kýty
1 cibule
trochu oleje
mletá červená paprika - sladká asi půl sáčku
sůl, pepř
kostka masoxu
sklenice kysaného zelí
světlá jíška na zahuštění
smetana do omáčky

Postup přípravy

Nalijeme olej do kastrolu. Přidáme nakrájenou cibuli na kostičky a usmažíme. Přidáme nakrájené maso na kostky a orestujeme. Osolíme, opepříme, nasypeme papriku, přidáme masox - zalijeme vodou a necháme dusit do měkka.

Když je maso měkké - omáčku zahustíme,popř. dochutíme solí.
Přidáme zelí,které jsme si uvařili zvlášť. Množství zelí záleží na nás, jaké chceme mít v omáčce.
Nakonec přilijeme smetanu.

Když chceme mít omáčku trochu pikantní - přidáme trošku chilli. Nebo pálivou papriku.

Zelí uvaříme zvlášť dáme do hrnce a zalijeme vodou necháme vařit asi hodinu. Zelí nechutíme.

Příloha: knedlík, ale i těstoviny jsou moc dobré.

Dobrou chuť!!!!!!!!!!!!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie