Noky s jahodovou omáčkou
Potřebné ingredience
300 g krupice, 100 ml mléko, 2 měkké polotučné tvarohy, 4 vejce, sůl, moučkový cukr na posypání
Na omáčku: 750g jahod, 50 - 100 g krupicového cukru, 2 lžičky kukuřičného škrobu
Postup přípravy
Příprava 25 minut
Vaření 10 minut
Ve větší míse smíchejte krupici, mléko, oba tvarohy, žloutky a sůl. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a pak ho přimíchejte ke žloutkové směsi. Získat byste měli hutnější těsto.
V hrnci vařte vodu, osolte a nechte probublávat. Těsto nabírejte lžící a pomocí druhé vytvořte noky a ty vhazujte do vody. Vařte zhruba 10 minut. Noky by měli vyplavat.
Omyté a přepůlené jahody dejte do hrnce, zasypte cukrem a přivedte k varu. Pak část směsi odeberte do hrnečku a přidejte k ní kukuřičný škrob. Zamíchejte a vratte do hrnce.
Omáčkou přelévejte noky a ozdobte moučkovým cukrem.
TIP: Dozdobte kopečkem zakysané smetany a posypte mletou skořicí.
Dobrou chuť!!!!!!!!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé