(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Pikantní špagety: rychlá večeře za pár korun
Potřebné ingredience
* 80 g choriza, nakrájeného na jemné plátky; koupíte běžně v supermarketech, 100 g okolo 35 Kč (jiné varianty: anglická slanina nebo rajčata)
* 450 g špaget
* hrst jemně nasekané, nejlépe hladkolisté petržele
* 2 větší kusy červených paprik v oleji (použili jsme papriky v oleji značky Rolnik, prodává například Julius Meinl, 300 g za 38 Kč)
* 2 lžíce olivového oleje
* 1/2 lžíce mletého černého pepře
* 50 g čerstvě nastrouhaného parmazánu + trochu na poprášení
* sůl
Postup přípravy
1. Ve velkém hrnci uveďte vodu do varu. Chorizo mezitím nakrájejte nebo rozstříhejte na proužky. Pokud jste se rozhodli pro rajčata, nakrájejte je na drobno, stejně jako papriky.
2. Vařící vodu osolte a vhoďte do ní špagety. Povařte tři minuty.
3. Ve velké pánvi rozehřejte olej, vsypte na něj chorizo i papriky a opepřete. Smažte asi minutu, až se šťáva zbarví do červena.
4. Než slijete špagety, dejte stranou naběračku vody z hrnce, v němž se vařily. Zbylou vodu slijte a špagety i ostatní suroviny vsypte na pánev.
5. Přidejte petrželku a parmazán, dobře promíchejte a trochu zřeďte vodou ze špaget. Podávejte se zbylým parmazánem, aby si každý mohl svou porci poprášit podle chuti.
Pikantní špagety
NA 4 PORCE
Příprava: 10 minut
2. Vařící vodu osolte a vhoďte do ní špagety. Povařte tři minuty.
3. Ve velké pánvi rozehřejte olej, vsypte na něj chorizo i papriky a opepřete. Smažte asi minutu, až se šťáva zbarví do červena.
4. Než slijete špagety, dejte stranou naběračku vody z hrnce, v němž se vařily. Zbylou vodu slijte a špagety i ostatní suroviny vsypte na pánev.
5. Přidejte petrželku a parmazán, dobře promíchejte a trochu zřeďte vodou ze špaget. Podávejte se zbylým parmazánem, aby si každý mohl svou porci poprášit podle chuti.
Pikantní špagety
NA 4 PORCE
Příprava: 10 minut
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé