(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Pečené brambory s tvarohem
Potřebné ingredience
* 800 g brambor
* 250 g měkkého tvarohu
* 2 lžíce bílého jogurtu
* 2-3 stroužky česneku
* 1-2 lžíce bylinek (pažitka, rozmarýn, bazalka apod.)
* hlávkový salát
* 4 rajčata
Postup přípravy
1. Brambory i se slupkou omyjeme a vydrhneme kartáčkem. Důkladně je propícháme vidličkou a zabalíme do alobalu matnou stranou ven. Zabalené brambory přendáme na plech, vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 200 stupních asi hodinu. Během pečení brambory nejméně jednou otočíme. Tvaroh promícháme s jogurtem, osolíme, opepříme a ochutíme prolisovaným česnekem, čerstvými bylinkami a uchováme v chladu.
2. Listy salátu omyjeme, necháme okapat, rajčata omyjeme a nakrájíme na dílky. Měkké brambory rozbalíme, nařízneme do kříže a na dvou koncích stlačíme proti sobě, aby se otevřely. Pokud z nich neuniká pára a neotevřou se, jsou brambory málo upečené. Otevřené brambory osolíme a podáváme s ochuceným bylinkovým tvarohem a čerstvou zeleninou.
Tip
Brambory můžete péct i nezabalené a potřené trochou oleje, nezapomeňte je ale propíchat vidličkou, aby pára mohla unikat.
Příprava: 10 minut + 60 minut pečení
2. Listy salátu omyjeme, necháme okapat, rajčata omyjeme a nakrájíme na dílky. Měkké brambory rozbalíme, nařízneme do kříže a na dvou koncích stlačíme proti sobě, aby se otevřely. Pokud z nich neuniká pára a neotevřou se, jsou brambory málo upečené. Otevřené brambory osolíme a podáváme s ochuceným bylinkovým tvarohem a čerstvou zeleninou.
Tip
Brambory můžete péct i nezabalené a potřené trochou oleje, nezapomeňte je ale propíchat vidličkou, aby pára mohla unikat.
Příprava: 10 minut + 60 minut pečení
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé