Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Tvarohový koláč kukuřično-špaldový se sirupem (bez cukru)

0.0
Tvarohový koláč kukuřično-špaldový se sirupem (bez cukru)

Potřebné ingredience

Co k tomu potřebujeme: (vše koupíte v obchodě se zdravou výživou, nebo lze i objednat na internetu)

150 g másla nebo rostlinného tuku v bio kvalitě (např. Provamel)
2 vejce, 250 g tvarohu
15 lžic sirupu (ječného nebo rýžového)
80 g bio celozrnné špaldové mouky hrubé
150 g kukuřičné krupice nebo mouky
3 lžíce rýžové mouky nebo 3 lžičky kuzu rozpuš¬těného ve vodě (kuzu - škrob, produkt kořene japonského vinného keře)
2 lžičky vinného kamene (místo prášku do pečiva) sušená citrónová kůra bio
sušené třešně nebo brusinky nebo rozinky Modrý Thomson

Postup přípravy

Vyšleháme změklý tuk se sirupem, přidáme celá vejce, tvaroh, pak společně mouky, vinný kámen, sušené ovoce, citrónovou kůru. Nalijeme do vymazané a kokosem vysypané formy na bábovku nebo na řezy. Pečeme ve vyhřáté horkovzdušné troubě zhruba na 160°C asi 50 minut v bábovce, asi 30 minut řezy.

Poleva:
Tahini - (je jemná rostlinná omáčka, která se vyrábí mletím praženého sezamového semínka. Má příjemnou oříškovou chuť a vůni. Přidává se do různých pomazánek a omáček, obilných kaší, musli, nebo slouží jako základ pro výrobu jemných dressingů na saláty. Záleží na Vás, jakou zdravou dobrotu s tahini vykouzlíte. - má samozřejmě všechny výživné hodnoty sezamového semínka. Obsahuje kvalitní mastné kyseliny, minerály (je vydatným rostlinným zdrojem vápníku)
a přirozeně neobsahuje cholesterol) - smícháme se sladěnkou (nebo medem či javorovým sirupem) a nepraženým kakaem (hotová pomazánka je kakaový sen). Poté sypeme plátky mandlí nebo jen vychladnuté poka¬peme sirupem (kterýmkoliv) či polevou z čokolády nebo stačí lžíce řeckého jogurtu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie