(recept
si oblíbilo 28 návštěvníků)
Drobenkový tvarohový koláč
Potřebné ingredience
Těsto: 500 g polohrubé mouky, 200 g moučkového cukru, 200 g másla, 1 prášek do pečiva, 1 PL kakaa. ........Náplň: 500 g měkkého tvarohu, 180 g zakysané smetany, 2 vejce, cukr dle chuti, 1/4 l mléka (pokud nemáte doma zakysanou smetanu, tak dát až 1/2 l mléka, náplň musí být řídká.)....Ryngle, mirabelky.
Postup přípravy
Ze surovin na těsto uděláme drobenku, asi 1/3 odebereme stranou, do zbytku přimícháme kakao, nasypeme na vymazaný vysoký plech 30 x 40 cm a rukou srovnáme. Polijeme vymíchanou tvarohovou náplní, poklademe kousky ovoce, zasypeme zbývající drobenkou a upečeme na 180°C asi 40 minut.
Dnes jsem potřebovala zpracovat loňské višně z mrazničky a kakao jsem dala do celého těsta.
tentokrát bez kakaa a s rybízem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zjelenice
(upraveno)
3. 10. 2009, 17:04
výbornýýýýýýý.......
nahlásit
spero
(upraveno)
3. 10. 2009, 17:08
@zjelenice
Zuzi, díky.
nahlásit
rozárka81
(upraveno)
30. 9. 2009, 19:37
Ivanko, koláč jsem dělala v neděli, je výborný Jen se chci zeptat, jestli je normální, že to spodní těsto jde hoodně ztuha krájet?? Nebo jsem to moc uplácala než jsem tam dala tu tvarohovou náplň? Ale jinak mi mooc chutná A hlavně je super rychlý
nahlásit
spero
(upraveno)
30. 9. 2009, 22:44
@rozárka81
Míšo, mělo by to jít krájet lehce. Možná jste to moc umačkala, také jste možná dala moc hustý tvaroh. Já když jsem dělala poprvé tento recept s vaničkovým tvarohem a do něj 1/2 l mléka, tak jsem měla naopak spodní vrstvu druhý den doslova rozmáčenou, což nám nechutnalo. Proto dávám místo 1/4 l mléka zakysanou smetanu. Připadá mi to mnohem chutnější. Že se Vám moučník nepovedl mě moc mrzí. Tak snad příště.... Ivana
nahlásit
rozárka81
(upraveno)
1. 10. 2009, 13:28
@spero
Ivanko, koláč se povedl!!!! Byl výborný!!!! OPRAVDU, doporučuji!!! Jen mi to spodní těsto šlo hůře krájet... Ale to bylo tim udusáním určitě To tvarohové těsto jsem ti trochu vylepšila , jsem nenašla doma zakys. smetanu (bych dala krk že jsem jí v lednici měla ), tak jsem jí tam prostě nedala - a jak byla výborná . Jinak druhý den, když už tam zbylo pááár kousků, tak už to šlo lépe ukrojit... asi jak to v lednici trochu slehlo a navlhlo, tak to bylo V Y N I K A J Í C Í
nahlásit
PavlusaR
(upraveno)
12. 9. 2009, 9:09
nahlásit
Ilonáček
(upraveno)
2. 9. 2009, 10:52
nahlásit