Zobrazit přihlášovací formulář

Co dům dal

Přidat recept
(recept si oblíbilo 24 návštěvníků)

Francouzské brambory

0.0
Francouzské brambory

Potřebné ingredience

1kg brambor, 25dkg gothaje nebo kabanosu, středně velká cibule, čajovou lžičku oleje, 3vejce, sůl a pepř

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce s troškou soli.. Gothaj nebo kabanos nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme ji na pánev do rozpáleného oleje-opravdu stačí malinko-gothaj pustí mastnotu. Necháme trošku opéct cibulku, ale ne moc aby se pak nepřipálila, až se k ní přidá gothaj. Přidáme gothaj a opečeme.. Mezitím se uvařily doměkka brambory- necháme vychladnout a oloupeme.. Oloupané brambory protlačím skrz kráječ- používá se na brambory do salátu. Nakrájené brambory dám do pekáče- a vsypu na ně směs z pánvičky -i s omastkem aby se to promastilo a promícháme. Dám zapéct do trouby, nechám to péct cca 15 min a pak poliju rozmíchaným vajíčkem s trošičkou pepře. Nechám dopéct, dokud se neudělá křupavá vrstvička nahoře.. Příloha kyselá okurčička:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kimby 31. 1. 2010, 11:07
stará dobrá klasika-mňam (clamp)
JKpipule 13. 9. 2009, 21:45
Tak dnes jsem dělala brambory, podle Vaše receptu, prostě (Y) (Y) (Y), zase nějaká obměna, moc děkuji za recept. Jana

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie