(recept
si oblíbilo 24 návštěvníků)
Francouzské brambory
Potřebné ingredience
1kg brambor, 25dkg gothaje nebo kabanosu, středně velká cibule, čajovou lžičku oleje, 3vejce, sůl a pepř
Postup přípravy
Brambory uvaříme ve slupce s troškou soli.. Gothaj nebo kabanos nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme ji na pánev do rozpáleného oleje-opravdu stačí malinko-gothaj pustí mastnotu. Necháme trošku opéct cibulku, ale ne moc aby se pak nepřipálila, až se k ní přidá gothaj. Přidáme gothaj a opečeme.. Mezitím se uvařily doměkka brambory- necháme vychladnout a oloupeme.. Oloupané brambory protlačím skrz kráječ- používá se na brambory do salátu. Nakrájené brambory dám do pekáče- a vsypu na ně směs z pánvičky -i s omastkem aby se to promastilo a promícháme. Dám zapéct do trouby, nechám to péct cca 15 min a pak poliju rozmíchaným vajíčkem s trošičkou pepře. Nechám dopéct, dokud se neudělá křupavá vrstvička nahoře.. Příloha kyselá okurčička:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kimby
(upraveno)
31. 1. 2010, 11:07
stará dobrá klasika-mňam
JKpipule
(upraveno)
13. 9. 2009, 21:45
Tak dnes jsem dělala brambory, podle Vaše receptu, prostě , zase nějaká obměna, moc děkuji za recept. Jana