(recept
si oblíbilo 151 návštěvníků)
Kuřecí rizoto pro děti - rychlé a vláčné
Potřebné ingredience
1 cibule, 1-2 kuř. prsa (popř. zbylé uvařené/upečené kuř.maso), 250 g rýže parboiled, 1 lžíce rajského protlaku, malá konzerva hrášku, sterilovaná kukuřice, polévková kořenící směs (např. Solčanka pro děti) , olej, nasekaná petrželová nať
Postup přípravy
Nachystáme si buď zapékací nádobu (např. skleněnou) anebo hrnec s tlustým dnem.
Kuř. maso nakrájíme na malé kousky a osolíme. Cibulku zpěníme na oleji, přidáme kousky kuř. masa a orestujeme je. Přisypeme propláchnutou rýži (syrovou!), přidáme rajský protlak, sterilovaný hrášek (popř. kukuřici), zalijeme vodou (trojnásobným množstvím, než kolik bylo suché rýže parboiled), přidáme 2 plné lžičky Solčanky, přidáme hrst sekané petrž. nati a přivedeme k varu. Buď dáme v zapékací nádobě do trouby a pečeme ANEBO přikryjeme pokličkou a děláme v hrnci na plotně. Po cca 25 minutách je rizoto hotové (tekutina musí být vstřebaná a rizoto vláčné). Je to takové oranžové, kypré rizotko. Děti ho mají rádi.
Já nedávám hrášek, protože starší syn ho nerad - a dělám to v hrnci na sporáku, protože se mi rozbil menší zapékací simaxový pekáček.
Kuř. maso nakrájíme na malé kousky a osolíme. Cibulku zpěníme na oleji, přidáme kousky kuř. masa a orestujeme je. Přisypeme propláchnutou rýži (syrovou!), přidáme rajský protlak, sterilovaný hrášek (popř. kukuřici), zalijeme vodou (trojnásobným množstvím, než kolik bylo suché rýže parboiled), přidáme 2 plné lžičky Solčanky, přidáme hrst sekané petrž. nati a přivedeme k varu. Buď dáme v zapékací nádobě do trouby a pečeme ANEBO přikryjeme pokličkou a děláme v hrnci na plotně. Po cca 25 minutách je rizoto hotové (tekutina musí být vstřebaná a rizoto vláčné). Je to takové oranžové, kypré rizotko. Děti ho mají rádi.
Já nedávám hrášek, protože starší syn ho nerad - a dělám to v hrnci na sporáku, protože se mi rozbil menší zapékací simaxový pekáček.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
sformanka26
(upraveno)
17. 12. 2016, 10:25
Evkako
(upraveno)
19. 3. 2014, 13:37
Vařila jsem už podruhé Super mňam
Lenka.Drasakova
(upraveno)
18. 7. 2012, 6:31
vynikající, fakt super!!!
savora
(upraveno)
25. 4. 2011, 16:01
Pavlína Čadová
(upraveno)
6. 8. 2010, 13:23
Vynikající, dokonce si pochutnala i moje 19ti měsíční dcera která nejí rýži a když už, tak jen s omáčkou. A ve finále měla rizoto k obědu i k večeři . Vůbec nic se nepřipálilo atd.
Ilis1
(upraveno)
15. 11. 2008, 8:46
Opravdu mňamózní
tomtyna
(upraveno)
4. 6. 2008, 19:20
Dnes jsem uvarilaka vaše rizotko nam narame futnato takove jsem jeste nejedna a korat jsem nedala kureci ale uvareneho kohouta a pridala jsem taky houby a cervenou kapiji vynikajici rizoto byla to super namka velice doporucuji vase rizoto . jste . http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1089781
lindek
(upraveno)
5. 12. 2007, 12:34
Vaše rizotko jsme si celá rodinka moc oblíbili a už jiné nevařím. Je opravdu skvělé!!!!!!!!!!!!!
terusak81
(upraveno)
30. 8. 2007, 11:14
dneska jsem delala rizotko k obedu a je to fakt namka dokonce jsem si popalila jazyk, jak rychle jsem chutnala takze dobrou chut vsem
Bambinka
(upraveno)
28. 8. 2007, 11:50
Lucko, díky za recept, holky si pochutnaly je to výborný
matys
(upraveno)
27. 8. 2007, 11:26
Lucko, teď jsem dovařila a náš Maty se do toho pustil a mlaská , je vynikající Květa a
Gapka
(upraveno)
26. 8. 2007, 20:34
Luci, dnes jsem k obědu udělala rizoto. No povidám, že Obrovská lahůdečka, moc moc dobrý. Díky za receptík Gábi a kluci
luciasanta
(upraveno)
27. 8. 2007, 2:38
@Gapka
Gábi, díky za pochvalu A aspoň jste mi teď poradila, co mám dnes vařit Lucka a kluci
Baruu
(upraveno)
27. 1. 2009, 19:02
teda... musím pochválit... s přítelem jsme nevěděli co k obědu, tak jsem koukla na mmb a našla váš recept... bylo to grandiózní tak trochu jsem se přejedla takže teď dám trochu relax... moc díky za tip a určite se k němu ráda vrátím
Jitule64
(upraveno)
30. 3. 2007, 22:05
Luci, určitě Honzíkovi udělám! Jen se stavím koupit tu Solčanku, díky vám konečně vím, co to je. Vždycky jsem si myslela, že je to jen nějaká sůl.
Marci75
(upraveno)
30. 3. 2007, 21:25
Lucie, prozraďte mi, co je to Solčanka ( čtu kořenící směs pro děti ), ale nikdy jsem na nic podobného nenarazila. Kde kupujete?
luciasanta
(upraveno)
30. 3. 2007, 21:32
@Marci75
Dobrý večer Marcelko, Solčanka je polévkové koření, které neobsahuje glutaman sodný a jiná aditiva - je to vlastně jen směs sušených natí se solí. Je to prostě zdravá varianta Podravky. Kupuji ji v prodejnách zdravé výživy - v super a hypermarketech jsem ji ještě neviděla - ale viděla jsem tam už nějakou "zdravou variantu" Zounarky - která také neobsahuje glutamát. A ještě jsem někdy kupovávala polévkové koření Vegi-Vegi (také ve zdravé výživě), ale Solčanka mi chuťově víc vyhovuje. Samozřejmě ale záleží, jak ochucujete pro své děti a zda kladete důraz na zdravé věci pro ně - není to nutnost, můžete opravdu použít i normální bujonovou kostku, Podravku apod. - ale já se tomuhle pro děti vyhýbám. Lucka
Marci75
(upraveno)
7. 4. 2007, 16:42
@luciasanta
Lucko díky, já do zdrvé výživy mrknu a poptám se.
Tominka
(upraveno)
13. 2. 2007, 13:06
Co je to rýže parboiled??? Já vůbec nevím Kde ji koupím??? Chlapečkovi by určitě chutnalo, ale rýži neznám...
luciasanta
(upraveno)
22. 2. 2007, 1:24
@Tominka
Dobrý den Jani, promiňte, že reaguji až teď - nevšimla jsem si dotazu dříve. Rýže Parboiled je jeden z druhů rýže, který se naprosto běžně prodává ve všech obchodech - v sáčku má tahle rýže takovou zlatavou barvu, ale po uvaření je klasicky bílá. Výhoda je v tom, že oproti klasické bílé rýži si tahle zachovává pod tou zlatou slupkou nějaké vitaminy, takže je výživově vhodnější. Ale samozřejmě, tohle rizoto si můžete udělat i z klasické rýže - asi jsem vás jen zaskočila tím názvem. Jo a ještě jedna výhoda rýže parboiled - nikdy se vám neslepí, ani když ji vaříte déle, než je třeba - takže i z tohoto důvodu vždy v obchodě sáhnu v regále raději po této rýži. Mějte se prima. Lucka
Sarkas
(upraveno)
13. 2. 2007, 10:27
Často vařím toto rizotko od vás takže konečně připojuji kladný komentář. Moc dobré a kypré rizotko - moje děti ho mají rády.
vocka
(upraveno)
19. 10. 2006, 22:24
Dobrý večer Lucko. Dnes jsem otestovala vaše rizoto a musím říct bomba. Talíře byly v mžiku prázdné. Renča
ednet
(upraveno)
19. 9. 2006, 12:42
Tak dnes jsme si k obědu udělali toto rizoto a to je tedy fantazie.Moc moc dobroučké.
luciasanta
(upraveno)
19. 9. 2006, 15:00
@ednet
Holky, oběma díky za pochvalu - nám také tohle rizotko moc chutná, protože je vláčné a nedrhne v krku, jak nám ho doma dělávala mamka. Lucka
framile
(upraveno)
18. 9. 2006, 14:11
Dnes jsem vyzkoušela, rizoto bylo výborné!!! Jednoduchá příprava, rychlý oběd. Děti si moc pochutnali a já s nimi. Všem doporučuji...