Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Fantastický kiwi dort

0.0
Fantastický kiwi dort

Potřebné ingredience

6 vajec,180g cukru krystal,150g polohrubé mouky,1/2 prášku do pečiva,3 kysané smetany,1 vanilkový cukr,3 ztužovače šlehačky,meruňkový džem,kiwi,nastrouhanou čokoládu na ozdobu.

Postup přípravy

Těsto - Z bílků a krystalového cukru ušleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme žloutky a mouku s práškem do pečiva.Dortovou formu vymažeme,vysypeme a nalijeme do ní těsto a dáme péct do předem vyhřáté trouby.Pečeme asi při 180,přibližně 25 - 30min. Krém - Zkysaných smetan,vanil. cukru a ztužovačů si připravíme krém.Vychladlý korpus si rozřízneme,namažeme džemem,natřeme třetinou krému a poklademe na plátky nakrájeným kiwi.Přiklopíme druhou částí korpusu.Povrch opět natřeme džemem,natřeme krémem i boky dortu.Boky dortu posypeme nastrouhanou čokoládou.Povrch dortu ozdobíme kiwi,podle vlastní fantazie.Dort uložíme do ledničky.Je to rychlý a moc dobrý recept.Já jej našla v jedné kuchařce a upravila si ho podle svého.V původním receptu se korpus nerozřezával ale dělali se dvě vrstvy na vrchu korpusu.Mě se víc ale líbí tak jak jsem jej udělala já.Foto je z té kuchařky,svoje foto dodám.Dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

micik 31. 5. 2007, 18:07
Petro dort vypadá úžasně,jenom se chci zeptat jestli se ta smetana nějak nesrazí když se tam dá stužovač,nebo to nějak nezhrudkuje,když se to nasype do husté smetany (^)
Petra+3Lumpici 1. 6. 2007, 8:18
@micik Dobrý den Blanko,nebojte se :-) smetana se ani nesrazí ani nezhrudkuje.Vyzkoušejte, u nás (^) zmizel za chvíli,ani jsem ho nestihla vyfotit :-D :-D :-D.Petra

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie