Zeleninový salát se zastřeným vejcem
Potřebné ingredience
4 rajčata
1 salátová okurka
1 svazek ředkviček
4 vejce
200 ml majonézy
100 ml 12% smetany
svazek pažitky
1 citrón
olivový olej
čerstvě mletý pepř
sůl
Postup přípravy
Zeleninový salát se zastřeným vejcem - 4 porce
1. Rajčata, salátovou okurku, ředkvičky a vařená vejce nakrájíme na kousky.
2. Z majonézy, smetany, soli a čerstvého pepře vymícháme zálivku, dochutíme citrónem a kapkou olivového oleje.
3. Do osolené a okyselené mírně vroucí vody postupně vkládáme v naběračce rozklepnutá vejce. Zavaříme tak, aby žloutek zůstal měkký a obalený vařeným bílkem. Po 4-5 minutách varu vejce vyjmeme a vložíme do studené vody, aby se vejce „zatáhla“.
4. Zeleninu upravíme na talíř, přelijeme zálivkou, navrch roztrhneme vejce a posypeme čerstvě krájenou pažitkou.
1. Rajčata, salátovou okurku, ředkvičky a vařená vejce nakrájíme na kousky.
2. Z majonézy, smetany, soli a čerstvého pepře vymícháme zálivku, dochutíme citrónem a kapkou olivového oleje.
3. Do osolené a okyselené mírně vroucí vody postupně vkládáme v naběračce rozklepnutá vejce. Zavaříme tak, aby žloutek zůstal měkký a obalený vařeným bílkem. Po 4-5 minutách varu vejce vyjmeme a vložíme do studené vody, aby se vejce „zatáhla“.
4. Zeleninu upravíme na talíř, přelijeme zálivkou, navrch roztrhneme vejce a posypeme čerstvě krájenou pažitkou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé