Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

Miliónářské řezy - přejmenovala bych je na miliónové !!! :-)))

0.0
Miliónářské řezy - přejmenovala bych je na miliónové !!! :-)))

Potřebné ingredience

1 a 1/2 hrnku hladké mouky, 125 gr. másla nakrájeného na kostičky, 1/3 hrnku hnědého cukru, Krém: 50 gr. másla, 1/4 hrnku hnědého cukru - může být i o něco míň, 1 + 3/4 hrnku zahuštěného mléka - salka, 150 gr. mléčné čokolády

Postup přípravy

Čtvercovou koláčovou formu o straně 23 cm vytřeme tukem nebo vyložíme peč. papírem. (já čtvercovou nemám,udělala jsem do obdélníkové a neroztáhla úplně po celé délce). Mouku prosejeme do mísy. Přidáme máslo a prsty je zapracujeme do mouky. Potom přidáme cukr. Vypracujeme tuhé těsto musí být spojené vše dohromady, vtlačíme je do formy a propícháme vidličkou. Pečeme v troubě předehřáté na 190 stupňů cca 15 minut - dokud těsto nezačne zlátnout. Nesmí se zbarvit moc pak se rychleji pálí - konzistence podobná lineckému například... Necháme vychladnout ve formě. Máslo, cukr a zahuštěné mléko smícháme v rendlíku s nepřilnavým povrchem a za stálého míchání přivedeme k varu. Zmírníme oheň za stálého míchání zahříváme 5-10 minut, dokud se směs nezačne odlepovat od stěn - nic těžkého, poznáte to, jen pořádně míchat i od krajů.A čas varu zbytečně neprodlužovat, už máme zkušenost,že paní to pak ztuhlo moc. Zároveň ale nevařit na úplně nejslabším,pak to zas houstne pomaleji.Chce to vyzoušet.Krém nalijeme na koláč a necháme vychladnout až na něm - docela rychle pak tuhne. Necháme pořádně vychladnout a až potom přelijeme vrstvou čokolády ať se obě vrstvy nesmíchají. Polevu připravíme rozehřátím v misce nebo rendlíku nad parou. Necháme vychladnout a pak kráujíme na řezy. Před krájením doporučuji zase nechat trochu povolit mimo ledničku ať se čokoláda neláme,já neměla čas:-)
Je to sladké, mně to trochu připomíná tyčinku 3bit,ale krém je úžasný, určitě ho použiju ještě i do jiných receptů!

Rozložené těsto a propíchané vidličkou

Potřeno horkým krémem

Dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

adriM 7. 9. 2009, 22:06
Tak už jsem zkoušela udělat krém z toho tatra mléka neslazeného a i když je to chuťově skoro stejné,tak je to řídké. Proto dělejte opravdu jen ze salka - v receptu jsem to už přepsala. Těsto se mi opět vůbec nesypalo,ale řádně jsem ho předtím propracovala až bylo opravdu celé spojené a pak rozložila na plech (F)
Kacur 2. 9. 2009, 15:22
Ahojky Andy, no to se panečku podívejme :-$ já čtu recept,a ejhle, kdo je autorem :-) :-) :-) Už jsem to u tebe někdy jedla??? A krém jsi teda dělala ze SALKA, jo? Né z té TATRY mléka? No musím to každopádně prubnout. Když jsou tam takové dobré suroviny, je jasné,že to bude mňamka (Y)
adriM 2. 9. 2009, 22:00
@Kacur Kači nejedla, to mám z takové nové super knížky :-) Já jsem dělala z toho salka, já jsem na takové sladké (zajic), však mě znáš (Y) Je tam napsáno zahuštěné mléko a není psané jestli slazené anebo ne, už mám koupené i to tatra,tak to vyzkouším tady kvůli vám, ale stejně myslím,že s tím salkem to bude lepší ;-)
adriM 1. 9. 2009, 13:32
(F)
Hannyd 1. 9. 2009, 13:23
Tak mě se zas dařilo 8o| Včera jsem vyzkoušela a spodní těsto mi vůbec nedrží u sebe, upečené se prostě sype, krém jsem asi moc uvařila a z něj sladká a tvrdá placka. Poleva se mi povedla :-) Můžu se zeptat, kolik máte 1 hrnek? Já dala 200ml. Děkuji
adriM 1. 9. 2009, 13:39
@Hannyd Hani to mě mrzí A to těsto jste upekla a nechala vychladnout? Mně přišlo sypké jen když jsem ho hned upekla,ale nechala jsem ho tak a po vychladnutí už bylo úplně v pohodě. Vlastně jako kdyby ztvrdlo,ale pak se zjemnilo tím krémem. A ten krém vařit pouze těch 5 minut stačí. Nevím jestli by nešel znovu rozehřát a ihned nalít? Hrnek jsem teď změřila a můj má skoro 250 ml,ale myslím,že to je v podstatě jedno,když dáte víc cukru,dáte i víc mléka...Každopádně já to vůbec tuhé neměla,normálně jsem to na těsto lila - horké a až pak to začalo tuhnout,ale tvrdé to určitě nebylo.Těch pár gramů by to měnit nemělo. Dělala jste ze salka,že?
Hannyd 2. 9. 2009, 12:49
@adriM Dobrý den. Jj, nechala jsem ho vychladnout, ale i pak bylo sypké, asi jako bábovička z písku *-) Chutově moc dobré, ale sypalo se. Taky se mi zdálo tvrdé, ale asi tím, že jsem z krému udělala tvrdou placku, to nemělo jak změknout. Krém jsem asi vařila déle než 5 minut, čekala jsem, až se začně odlepovat od okrajů a pak jsem nalila (no spíš natřela) na vychladlé těsto, okamžitě tuhlo. Dělala jsem ze Salka, to ano. Né že by nebylo dobré (Y), ale taková dost tuhá karamelka. No jo, holt umělkyně! :-)
adriM 2. 9. 2009, 15:05
@Hannyd Tak s tou bábovičkou mi to není jasné :-o Že já to tak neměla...Je fakt,že jsem měla pocit jestli jsem to nepřipekla moc,ale ne,připálené to nebylo. Mně se to začalo odlepovat docela rychle,skoro hned, takže jsem vařila fakt jen těch 5 minut,asi to pořádně napíšu do postupu. Snad ještě někdo vyzkouší a napíše své postřehy,já s tím problém neměla,ale kdyby vás bylo víc,tak tomu prostě musím přijít na kloub (H) Aspoň že tedy chutnalo. Mějte se (F)
Ilonáček 30. 8. 2009, 18:45
|:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
adriM 30. 8. 2009, 21:19
@Ilonáček ;-) (Y) (F)
jiř 30. 8. 2009, 9:19
Vypadá to úžasně, ale co je zahuštěné mléko, to je salko? To musí být ale strašně sladké, nemám pravdu? Děkuji za odpověď.
adriM 30. 8. 2009, 11:22
@jiř Jiřin zahuštěné mléko je mléko Tatra, salko je zahuštěné slazené mléko. Ale já se přiznám,že jsem dělala z toho salka a chutnalo to podobně jako krovky ten krém, byl úžasný. Pokud by to ale někdo vyzkoušel z té Tatry, bylo by fajn,já to určitě taky někdy zkusím. Sladké to tedy bylo, píšu to i v receptu, ale zase nějak příšerně ne,záleží jak má kdo rád. Když si dám nějaký svěží zákusek, jsem schopná sníst několik kousků,tohle byla taková chuťovka, dva kousky stačily a tím pádem nevadí,že to není na celý velký plech. (F)
adriM (upraveno) 30. 8. 2009, 21:19
(Y) (Y) (Y)
Sculliova 29. 8. 2009, 21:45
Ježiš já se snažím zhubnout a vy sem dáváte tkovýhle lákadla :) Tak pěkně děkuju, hned zítra zkusím :) Petra (L) (L) (L) (L) (L)
adriM 30. 8. 2009, 19:28
@Sculliova Peťul tak se nezlobte,ale já si taky nedokážu pomoct. Řeknu si už nepeču a za týden už mě "svrbí" ruce Ať chutná

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie